Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/09/2016

Καλημέρα καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας. Μια εικόνα που μας φέρνει στο νου πάντα το καλοκαίρι είναι μια συκιά φορτωμένη στρογγυλά και ζουμερά σύκα. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, τα σύκα είναι λατρεμένο φρούτο που το τρώμε ωμό, όπως είναι από το δέντρο, αλλά το βάζουμε και σε ένα σωρό συνταγές. Και για να το έχουμε και όλο το χρόνο, το αποξηραίνουμε κιόλας.
Το πρώτο όφελος που μας έρχεται ίσως στο νου όταν σκεφτόμαστε τα σύκα, είναι η διευκόλυνση στη λειτουργία του εντέρου. Εάν έχετε δυσκοιλιότητα τα σύκα θα βοηθήσουν, καθώς περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Λίγη προσοχή όμως, γιατί αν πάσχετε από ευερέθιστο έντερο και κολίτιδες τα σύκα ίσως κάνουν μεγαλύτερη ζημιά απ' ό,τι καλό, επειδή έχουν πολλά σποράκια. Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στη διαχείριση του βάρους και στη χώνεψη.
Τα σύκα είναι καλή πηγή καλίου, βοηθώντας έτσι στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Έχουν επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, κάτι που βοηθάει στο να έχουμε γερά κόκαλα. Ασβέστιο και κάλιο μαζί γίνονται σύμμαχοι κατά της οστεοπόρωσης.
Έχουν σίδηρο και φυλλικό οξύ.
Τα σύκα γενικά είναι πολύ ευπαθή φρούτα και δεν διατηρούνται για καιρό. Καλό είναι να τα αγοράζετε όταν είναι να τα καταναλώσετε, καθώς διατηρούνται στο ψυγείο για 1-2 μέρες μόνο. Όπως και με όλα τα φρούτα, αγοράστε σύκα που να είναι ώριμα, αλλά όχι πάρα πολύ. Ούτε τα άγουρα τρώγονται (θα ωριμάσουν και στο ράφι σας, αλλά δε θα είναι τόσο γλυκά), ούτε τα υπερώριμα, που ξινίζουν πλέον. Φροντίστε να είναι σφιχτά και γερά, όχι όμως τόσο σκληρά που να μην πιέζονται. Ένα σύκο που είναι στην καλύτερη στιγμή του θα σας δώσει μεγάλη απόλαυση, αφού είναι γλυκό σα μέλι, και τα περισσότερα οφέλη, αφού εκτός των άλλων θα έχει και πολλά αντιοξειδωτικά.
 πηγη  www.sintagespareas.gr

ΛΑΔΕΡΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
   6.00€
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ
35.00€
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
6.00€
ΜΑΡΙΔΑΚΙ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
6.00€
ΓΑΥΡΟΣ
7.00€
ΓΕΜΙΣΤΑ
5.00€
ΘΡΑΨΑΛΟ
10.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
     6.00€
ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ΣΧΑΡΑΣ
10.00€


ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ
35.00€


ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
8.00€
ΑΛΛΑ  ΚΟΛΠΑ


ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
3.00€
ΓΑΡΙΔΑ
10.00€
ΦΑΒΑ ΛΑΘΟΥΡΙ  ΦΕΝΕΟΥ
4.00€
ΣΤΕΙΡΕΣ
  45.00
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ  
3.00€


ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΡΟΤΟΥ  
3.00€