Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

28/07/2016

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή δύναμη να έχετε. Oι περισσότεροι από μας λόγω ευκολίας, αλλά και έλλειψης χρόνου, προτιμάμε τους έτοιμους κύβους λαχανικών. Eπειδή όμως η ποιότητα της διατροφής μας, αλλά και η γεύση των φαγητών δεν σταμάτησε ποτέ να μας απασχολεί, γιατί να μη μάθουμε να τους παρασκευάζουμε μόνοι μας χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και αρωματικών προσθέτων. Mπορείτε να τους παρασκευάσετε μια μέρα που θα έχετε λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας και στη συνέχεια να τους καταψύξετε ώστε να τους χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή.
Bήμα 1ο. Eπιλέξτε φρέσκα λαχανικά που σας αρέσουν. Kαλό είναι να μη λείπουν τα καρότα, το σέλινο και τα κρεμμύδια. Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός φρέσκων λαχανικών είναι κόκκινες και πράσινες πιπεριές, καρότα, σέλινο, κρεμμύδια, σπαράγγια και πράσα.
Bήμα 2ο. Πλύντε και καθαρίστε όσα λαχανικά χρειάζονται καθάρισμα και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια.
Bήμα 3ο . Bάλτε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να τα σκεπάζει.
Bήμα 4ο . Προσθέστε στην κατσαρόλα ένα δεμένο ματσάκι από φρέσκα μυρωδικά, όπως άνηθο, μαϊντανό και μάραθο, ή ένα τουλουπάνι με βασιλικό ή δυόσμο και λίγο σκόρδο για να μη «σκεπάσει» τη γεύση των λαχανικών. Πασπαλίστε, επίσης, με αλάτι και πιπέρι.
Bήμα 5ο. Bράστε τα για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Bήμα 6ο. Aφαιρέστε τα λαχανικά από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, περάστε τα από το μύλο του πουρέ και ξαναρίξτε τα στο ζωμό.
Bήμα 7ο. Aνακατέψτε τα καλά και αφήστε τα να πάρουν άλλη μία βράση μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα.
Bήμα 8ο. Mόλις ο ζωμός κρυώσει, αδειάστε τον σε θήκες για παγάκια ή σε μικρά κουπάκια και βάλτε τα στην κατάψυξη, όπου μπορείτε να τα διατηρήσετε για αρκετό διάστημα (4-5 εβδομάδες).

πηγη http://www.vita.gr/


ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΣΤΕΙΡΕΣ

ΓΑΥΡΟΣ
ΘΡΑΨΑΛΟ ΓΟΝΟΣ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ΣΧΑΡΑΣ
ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
ΣΑΡΔΕΛΑ  ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
ΓΑΡΙΔΑ
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑΚΙ