Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΣΚΕΥΗ 17/06/2016



Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε.
Τα ψάρια και άλλα θαλασσινά είναι από τα πιο ευαίσθητα και ευαλλοίωτα τρόφιμα. Έτσι, απαιτείται ιδιαίτερος και προσεκτικός χειρισμός και αποθήκευση για να αποφευχθούν περιπτώσεις τροφοδηλητηριάσεως.
Γενικώς τα ψάρια και τα λοιπά θαλασσινά θεωρούνται ασφαλή προϊόντα για κατανάλωση. Όμως μπορούν να καταστούν μη ασφαλή λόγω της παρουσίας ιών, βακτηρίων και παρασίτων. Παρακάτω θα δοθούν μερικές οδηγίες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν στη σωστή επιλογή, χειρισμό και αποθήκευση των προϊόντων αυτών.
Να έχετε πάντα υπ' όψιν σας και να αγοράζετε ψάρια & θαλασσινά από επώνυμους, πιστοποιημένους προμηθευτές. Να προτιμάτε προμηθευτές και επιχειρήσεις ή καταστήματα τα οποία εφαρμόζουν το σύστημα HACCP. Το σύστημα αυτό βασίζεται σε ορθές επιστημονικές αρχές και εξετάζει όλα τα στάδια κατά την επεξεργασία, απομονώνει τους πιθανούς κινδύνους και θέτει τα όρια, μέσα στα οποία τα προϊόντα είναι ασφαλή. Οι ρυθμίσεις αυτές βοηθούν τους καταναλωτές να επιλέγουν ασφαλή και υψηλής ποιότητας προϊόντα.
Άρα, 'ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ & ΠΩΛΗΤΕΣ'
Πως θα Διακρίνουμε τον Ασφαλή Προμηθευτή;

  • Οι υπάλληλοί του πρέπει να φορούν καθαρά ρούχα και κάλυμμα των μαλλιών της κεφαλής.
  • Δεν θα πρέπει να καπνίζουν, να τρώγουν ή να παίζουν με τα μαλλιά τους.
  • Δεν θα πρέπει να είναι άρρωστοι ή να φέρουν τραύματα.
  • Κατά το χειρισμό των προϊόντων θα πρέπει να φορούν γάντια και θα πρέπει να αλλάζουν γάντια όταν κάνουν άλλες εργασίες και μετά το χειρισμό νωπών ψαριών.
  • Τα ψάρια πρέπει να πωλούνται σε ένα παχύ στρώμα φρέσκου & καθαρού πάγου.
  • Θα πρέπει να είναι τοποθετημένα με την κοιλιά προς τον πάγο, για να μειωθεί ο κίνδυνος αλλοιώσεως.