Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/06/2016

Καλημέρα και καλή δύναμη, χαμόγελο και καλή διάθεση να έχουμε. Μια ςραία ημέρα ξεκινάει πιστεψέ το να για να την κάνεις όμορφη. Πέρί γεύσεως σήμερα λέω να πούμε μερικά για της μαρινάδες κρέατος.
Ο ρόλος της μαρινάδας είναι διπλός. Κατ’ αρχάς μαλακώνει τις τροφές, κυρίως το κρέας που το έχει και περισσότερο ανάγκη. Όμως έχει και έναν άλλο ρόλο. Αυτό της γεύσης.
Η μαρινάδα επίσης αρωματίζει δίνοντας νέα διάσταση και κυρίως γεύση στα ψητά σας. Υπάρχουν πολλών ειδών μαρινάδες. Ανάλογα με το τι θέλετε να ψήσετε. ΄Ενα ψάρι π.χ θέλει μια ελαφριά μαρινάδα ίσα- ίσα για να δώσει μια πρόσθετη γεύση. Τα λευκά κρέατα, κοτόπουλο και κουνέλι θέλουν επίσης μια αρωματική μαρινάδα. Το κόκκινο κρέας χρειάζεται τον περισσότερο χρόνο να παραμείνει μέσα σε μια μαρινάδα με κόκκινο κρασί και μπαχαρικά.
Πώς να μαρινάρετε…
• Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε στεγνές και υγρές μαρινάδες. Οι στεγνές περιλαμβάνουν μπαχαρικά (πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, κάρυ, μασάλα) και μυρωδικά (δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι). Στις υγρές μαρινάδες τοποθετούμε το κρέας σε κάποιο υγρό στοιχείο όπως π.χ είναι το κρασί μαζί με μπαχαρικά και μυρωδικά.
• Χυμός λεμονιού, μουστάρδα, ελαιόλαδο και ρίγανη είναι μια μαρινάδα που ταιριάζει πολύ στο κοτόπουλο. Χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού, ελαιόλαδο, σκόρδο, δεντρολίβανο είναι επίσης μια αρωματική μαρινάτα.
• Το μέλι μαζί με ελαιόλαδο, μουστάρδα ή ξύδι μπορεί να κάνει μια ωραία και γλυκιά μαρινάδα για πιο τρυφερά κομμάτια κρέατος.
• Αν θέλετε πιο εξωτικές γεύσεις δοκιμάστε να μαρινάρετε το κρέας σε ποτά όπως μπράντυ, ρούμι ή μπέρμπον και συμπληρώστε υλικά όπως χυμό ή φέτες λάιμ, κομμάτια τζίντζερ και εστραγκόν.
• Μπορείτε να μαρινάρετε το κρέας με λαχανικά, όπως κρεμμύδι, πιπεριές, μανιτάρια ανακατεύοντας που και που. Τα λαχανικά μπορείτε να τα ψήσετε ή να τα σοτάρετε για να συνοδεύσετε το κρέας.
• Μαρινάρετε το ψάρι με ρίγανη, φέτες λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο. Αν πρόκειται για φιλέτο μεγάλου ψαριού, όπως τόνος ή σολομός, μπορείτε να το μαρινάρετε σε χυμό πορτοκαλιού και βότκα.
• Μην ξεχνάτε να σκουπίζετε το κρέας ή το ψάρι πριν το ακουμπήσετε στη σχάρα, διότι αν η μαρινάδα πέσει στα κάρβουνα πιθανόν να δημιουργήσει φλόγα. Μπορείτε ωστόσο να αλείφετε το κρέας με τη μαρινάδα όσο αυτό θα ψήνεται.
• Σημειώστε ότι πάντοτε το αλάτι πρέπει να το βάζετε την τελευταία στιγμή στο ψήσιμο. Την ώρα δηλαδή που ακουμπάτε το κρέας στη σχάρα.

πηγη   http://www.olivemagazine.gr
Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΕΝΟΥ