Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 26/05/2016

Κλαημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε.
Το άρωμα της βανίλιας και η οσμή του βασιλικού σάς προκαλούν να δοκιμάσετε ένα πιάτο, ενώ η ιδιαίτερη γεύση του πιπεριού και η μυρωδιά του σαφράν μπορούν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο φαγητό σε μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Οι σεφ γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες των μπαχαρικών και των μυρωδικών και τις χρησιμοποιούν για να αναδείξουν τα πιάτα τους. Άνηθος, γαρίφαλο, γλυκάνισο και μοσχοκάρυδο είναι μερικά μόνο από τα βότανα που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύατε μέχρι σήμερα, προσφέροντας παράλληλα ποικίλα οφέλη στην υγεία σας. Με ποια φαγητά συνδυάζεται, όμως, κάθε μπαχαρικό, ποιο μυρωδικό θα αναδείξει τη γεύση της σάλτσας σας και ποιο θα απογειώσει τη γεύση των γλυκών σας;

Γαρίφαλο
Χρησιμοποιείται για να αρωματίσει σιρόπια γλυκών, ταιριάζει με το μήλο σε οποιαδήποτε μορφή του και συνοδεύει ιδανικά συνταγές με κρέας. Δώστε ιδιαίτερη γεύση σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί προσθέτοντας ένα καρφάκι γαρίφαλο. Ιδανικό και ως συνοδευτικό σε τσάι και αναψυκτικά.
Γλυκάνισο
Το συναντάμε κυρίως σε κινεζικές συνταγές. Ταιριάζει με σάλτσες σόγιας, αρνί, πάπια και γενικά με σκούρα κρέατα. Όλα τα μπαχαρικά που μοιάζουν με ξύλα (π.χ. το γλυκάνισο, η κανέλα, το γαρίφαλο) καλό είναι να βράσουν για να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέστε τα, λοιπόν, κατά το μαγείρεμα, την ώρα που βράζει ο ζωμός στον οποίο θα βάλετε το κρέας.
Θυμάρι
Γενικά έχει τη χρήση της ρίγανης (ταιριάζει, δηλαδή, σε σαλάτες, ντάκο κλπ.), αλλά πηγαίνει πολύ και με θαλασσινά. Το θυμάρι είναι ιδανικό σε γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα.
Κάρυ
Πρόκειται για ένα μείγμα πολλών μπαχαρικών με χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα και έντονη γεύση. Χρησιμοποιήστε το κάρυ για να δώσετε άρωμα σε κρέατα και ρύζι ή ριζότο με λαχανικά. Ταιριάζει πολύ σε σάλτσες έθνικ κουζίνας με ντομάτα, ενώ γνωστοί σεφ το συνδυάζουν με γάλα καρύδας.

πηγη.  http://proionta-tis-fisis.com




ΛΑΔΕΡΑ

     ΑΡΑΚΑΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
5.00€

     ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
5.00€

     ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ                     
5.00€

     ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€

      ΓΙΓΑΝΤΕΣ
5.00€

    ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

     
   
                 
   6.00€