Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/05/2016

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Τεταρτη σήμερα και ημέρα λαικής, πολλά μα πάρα πολλά προιόντα μεσσηνιακης γης.
“Κι ομπρέλες να φυτέψεις εδώ, θα καρποφορήσουν”, είχε πει για τη γη της Μεσσηνίας ο Χαρίλαος Τρικούπης. Πραγματική Γη της Επαγγελίας… Στη Μεσσηνία παράγονται τα πάντα! Από τις ξακουστές σε ολόκληρο τον πλανήτη ελιές Καλαμών και το λάδι της, μέχρι σύκα, σταφίδα, κηπευτικά και εσπεριδοειδή, όλα σημαντικά αγροτικά προϊόντα, στα οποία στηρίζεται η οικονομία της.
Τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα του νομού Μεσσηνίας, η ύπαρξη διαθέσιμου εργατικού δυναμικού, καθώς και η βιομηχανική παράδοση συνέβαλαν στην βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής κατά το παρελθόν. Σήμερα ωστόσο τα πορίσματα πρόσφατων στατιστικών ερευνών δείχνουν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα ακολουθεί φθίνουσα πορεία.
Παρατηρείται εξειδίκευση στους κλάδους τροφίμων, ποτών, παραγωγής επίπλων και ορισμένων παραδοσιακών προϊόντων, όπως μαντήλια, καπέλα και κεραμικά, ενώ οι επενδύσεις σε κλάδους βαριάς βιομηχανίας και μεγάλων επιχειρήσεων είναι περιορισμένες.
Υπάρχουν σήμερα τρεις οργανωμένοι χώροι υποδοχής βιομηχανιών: η Βιομηχανική Περιοχή Σπερχογείας, η Βιομηχανική Περιοχή. Μελιγαλά και το Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας. Από τις σημαντικότερες βιομηχανίες που λειτουργούν στην περιοχή είναι η Καπνοβιομηχανία Καρέλια, ιχθυοτροφικές μονάδες, αλλαντοποιίες, αρτοβιομηχανίες, η Κεραμοποιεία Αναγνωσταρά, ξυλουργικά εργοστάσια και πυρηνελαιουργεία.
Η κτηνοτροφία στο Νομό ήταν παλαιότερα ιδιαίτερα αξιόλογη και συμμετείχε στο γεωργικό εισόδημα σε ποσοστό περίπου 25%. Σήμερα η συμμετοχή αυτή έχει μειωθεί κατά πολύ, υπάρχουν ωστόσο κτηνοτροφικοί θύλακες στα ορεινά της Τριφυλίας, της Μεσσήνης και του Δήμου Οιχαλίας



ΨΑΡΙΑ



        
ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ
35.00€

ΣΑΡΔΕΛΛΑ ΨΗΤΗ ΦΙΛΕΤΟ
8.00€

ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ
35.00€

ΣΑΛΑΧΙ  
 30.00€

ΓΟΝΟΣ ΘΡΑΨΑΛΟ ΦΡΕΣΚΟ
10.00€

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΓΛΩΣΕΣ  (ΖΑΚΕΤΕΣ)   
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΧΑΡΑΣ


 8.00€
35.00€
  9.00€