Καλημέρα καλή δύναμη και δυνατό χαμόγελο. Πλησιάζουμε προ το Πάσχα και όλη η φύση δημιουργεί εικόνες φοβερές, όλα ανθίζουν και μοσχοβολάνε. Μία καλή περίοδος για να έχουμε σαν πρώτη ύλη την φύση στο πιάτο μας, κολοκυθια, φασολάκια, αρακάς, αγκινάρες και άλλα πολλά μας προδιαθέτουν για ένα πολύ καλό δείπνο. Φασολάκια τι καλό έχουν.
Τα φρέσκα φασολάκια αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης Κ, η οποία συμμετέχει στη διατήρηση της υγείας των οστών. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι 1 φλιτζάνι από μαγειρεμένα πράσινα φασολάκια παρέχει περίπου το 17% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Κ, 16% - 20% σε διαιτητικές ίνες, 16% σε μαγγάνιο, 13% σε βιταμίνη C, 10% σε φυλλικό οξύ, 10% σε σίδηρο για τους άντρες και 4,5% για τις γυναίκες, 9% σε βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη), 7,5% σε βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), 6% σε μαγνήσιο και ασβέστιο και 4% - 5% σε φωσφόρο, στις βιταμίνες Β3 (νιασίνη), Β6 (πυριδοξίνη), Α και σε κάλιο.
Τα φρέσκα φασολάκια αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης Κ, η οποία συμμετέχει στη διατήρηση της υγείας των οστών. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι 1 φλιτζάνι από μαγειρεμένα πράσινα φασολάκια παρέχει περίπου το 17% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Κ, 16% - 20% σε διαιτητικές ίνες, 16% σε μαγγάνιο, 13% σε βιταμίνη C, 10% σε φυλλικό οξύ, 10% σε σίδηρο για τους άντρες και 4,5% για τις γυναίκες, 9% σε βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη), 7,5% σε βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), 6% σε μαγνήσιο και ασβέστιο και 4% - 5% σε φωσφόρο, στις βιταμίνες Β3 (νιασίνη), Β6 (πυριδοξίνη), Α και σε κάλιο.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΛΑΔΕΡΑ
ΓΕΜΙΣΤΑ
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΤΣΑΟΥΛΙΑ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ