Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 12/04/2016

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε, προχωράτε πάντα με δύναμη και καλοσύνη το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. 

Οι 20 καλύτερες ταβέρνες της Πελοποννήσου 07/04/2016

Αξιολογημένες από τον AlphaGuide

Είναι η εποχή που οι αποδράσεις στην Πελοπόννησο πληθαίνουν, δίνοντας μας μια ωραία αφορμή για να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες ταβέρνες της, αξιολογημένες από τον AlphaGuide.

Taverna, Costa Navarino

Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες που προέρχονται από κτήματα που ανήκουν στο συγκρότημα του Costa Navarino, αλλά και ο ιδιαίτερος χώρος μέσα στην μικρή αυλή καθιστούν την «Τaverna», σημείο αναφοράς. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016. Περισσότερα εδώ.

Αρκαδιανή, Ψάρι

Η «Αρκαδιανή» είναι ένας εξαιρετικά προσεγμένος δημοτικός πολυχώρος, αφιερωμένος στη μωραΐτικη σπιτική μαγειρική. Το εστιατόριό του, όμορφο και καλοστημένο, αγναντεύει την κοιλάδα της Μεγαλόπολης και σερβίρει μεζέδες και πιάτα παραδοσιακά μαγειρεμένα από έμπειρα χέρια και με αγνές πρώτες ύλες. Περισσότερα εδώ.

Βασιλειάδης, Καλαμάτα

Δεν είναι εύκολο να βρεις την ταβέρνα του Κώστα Βασιλειάδη, αφού ούτε ταμπέλα δεν θέλει να βάλει. Είναι όμως η γευστική έκπληξη της περιοχής. Περισσότερα εδώ.

Η Σπηλιά, Άργος

Η μαεστρία στην κουζίνα αλλά και η ποιότητα των υλικών, δίνουν ένα εκπληκτικό γαστρονομικό αποτέλεσμα. Περισσότερα εδώ.

Σπυρανδρέας, Ερμιόνη

Από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες της περιοχής, με ιστορία από το 1968, δίπλα στο κύμα. Περισσότερα εδώ.

Κληματαριά, Βυτίνα

Η παλιότερη παραδοσιακή ταβέρνα της Βυτίνας. Δοκιμάστε τον ξινό τραχανά, το κλασικό παστό της περιοχής και τις πίτες με πολύ καλό σπιτικό φύλλο, σπανάκι ή άλλα χόρτα και ντόπιο τυρί. Περισσότερα εδώ.

Ζέρζοβα, Παναγιά

Στο μικροσκοπικό χωριουδάκι στις παρυφές του δυτικού Μαινάλου, ο Γιάννης και η Βαγγελιώ μαγειρεύουν θαυμάσια, χρησιμοποιούν προϊόντα της περιοχής, φτιάχνουν δικιά τους φέτα και τσίπουρο, χυλοπίτες με καμμένο βούτυρο και μυζήθρα... Περισσότερα εδώ.

Κληματαριά, Βαλτεσινίκο

Ανακαινισμένη ταβέρνα με μεγάλη βεράντα, άνετη σάλα και ιστορία 25 χρόνων. Περισσότερα εδώ.

Το Στέκι (Δεδάκης), Καστανιά

Μαζί με την αλπική θέα από τις μεγάλες τζαμαρίες, απολαμβάνουμε την εξαιρετική πίτα με χειροποίητο φύλλο και γέμιση από πικάντικα χόρτα και όχι μόνο. Περισσότερα εδώ.

Γεύση και Οίνος, Κεφαλάρι

Εξαιρετική τοπική κουζίνα, με δικά τους κρεατικά -ο κ. Βασίλης είναι κτηνοτρόφος- και τυροκομικά. Δοκιμάστε από την κ. Σοφία μια φοβερή τοπική "μαγειρίτσα" με χοιρινό και κρεμμύδια. Περισσότερα εδώ.

Ριγάνι, Λουτράκι

Το ατού του, βρίσκεται στο "χέρι" του Kώστα στην κουζίνα και στην απροσποίητα κεφάτη φροντίδα της Ελένης στη σάλα. Το μενού είναι ελληνικό. Περισσότερα εδώ.

Μπαρμπα-Πέτρος, Αρεόπολη

Κλασικά ελληνικά μαγειρευτά αλλά και πρωτότυπες συνταγές, όπως κολοκυθοκορφάδες με σέλινο και μελιτζανοπατάτες. Περισσότερα εδώ.

Ο Τάκης, Λιμένι

Απολαύστε φρέσκο και κυρίως σωστά ψημένο ψάρι σε μία από τις πιό γνωστές ψαροταβέρνες της Πελοποννήσου. Περισσότερα εδώ.

Ο Μαύρος Πειρατής (Νίκος), Νέο Οίτυλο

Δοκιμάστε το σωστά ψημένο ψάρι όλο το χρόνο αλλά και την πεντανόστιμη ψαρόσουπα. Περισσότερα εδώ.

Εν Χατίπι, Σπάρτη

Ο ιδιοκτήτης και σεφ Μιχάλης Τσαγκάρης, μαζί με τη γυναίκα του, ετοιμάζουν περισσότερα από 30 νοστιμότατα καλοφτιαγμένα πιάτα, με δικά τους λαχανικά και εξαιρετικό ελαιόλαδο και ντόπιες πρώτες ύλες. Περισσότερα εδώ.

Κυρία Λέλα, Καρδαμύλη

Νοστιμότατη κουζίνα κι εξαιρετικά μαγειρευτά σε περιορισμένη ποικιλία. Δοκιμάστε την πολίτικη σαλάτα με μελιτζάνες, πιπεριές, σκόρδο και γιαούρτι, το εξαιρετικό χοιρινό ριγανάτο και το κοτόπουλο στο φούρνο με δεντρολίβανο. Περισσότερα εδώ.

Νίκος, Μεθώνη

Μία από τις πολλές παραλιακές ταβέρνες της Μεθώνης (μικρό ψαροχώρι λίγο μετά τα διόδια των Μαλγάρων ). Θα βρείτε φρέσκα ψάρια που βγάζουν καθημερινά τα καΐκια. Περισσότερα εδώ.

Κληματαριά, Μεθώνη

Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα καλοφτιαγμένου ελληνικού φαγητού, με τοπικά υλικά και δικό τους ελαιόλαδο, αλλά και πιάτα της ώρας και γουρουνοπούλα στον ξυλόφουρνο που λιώνει στο στόμα. Περισσότερα εδώ.

Γρηγόρης, Πύλος

Με διακόσμηση καλού εστιατορίου, απέναντι από την πλατεία Ναυαρίνου όπου σερβίρει όταν ο καιρός το επιτρέπει, διαθέτει τη μεγαλύτερη σειρά από παραδοσιακά μαγειρευτά σε ολόκληρη την περιοχή, κρεατικά στη σχάρα, φρέσκα μικρόψαρα. Περισσότερα εδώ.

Έλενα, Φοινικούντα

Μία από τις διασημότερες ταβέρνες της περιοχής, πάνω σε ύψωμα, με φανταστική θέα στην απέναντι ακτογραμμή και στο λιμανάκι. Μεγάλος κατάλογος -μαγειρευτά, κρεατικά της ώρας, ψάρια και θαλασσινά, προϊόντα από τη φάρμα τους (κοκόρια, κατσίκια, κουνέλια ) ωραία δικά τους τυριά (τουλουμοτύρι, ταλαγάνι ) και ενδιαφέρον δικό τους κρασί. Περισσότερα εδώ.