Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 07/04/2016

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε.
Οι τρόποι παρασκευής των τροφών χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ποικιλία, όπως : με νερό σε βρασμό (βράσιμο), με την επίδραση ξηράς θερμότητας (ψήσιμο), και με βράσιμο μέσα σε έλαια (τηγάνισμα).
Βράσιμο: Βάζοντας τα τρόφιμα σε νερό κρύο, το οποίο στη συνέχεια θα θερμανθεί μέχρι βρασμού, επιτυγχάνεται ένα αργό μαγείρεμα, που χρησιμοποιείται προπάντων για το μαγείρεμα κρεάτων, ψαριών ή δημητριακών και χορταρικών, ενώ μπορεί να γίνει εκμετάλλευση της θερμότητας για τη Παρασκευή πουρέ ή κρέμας. Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος πάντα συνεπάγεται ορισμένη απώλεια βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Εάν εισαχθούν τα κρέατα σε ήδη βρασμένο νερό, οι πρωτείνες της επιφάνειας θρομβώνονται γρήγορα και αυτό αποτρέπει εν μέρει τις απώλειες. Αυτός ο τρόπος είναι προτιμότερος για να μαγειρευτούν κρέατα και ψάρια, αυγά και χορταρικά, ενώ είναι απαραίτητος για το μαγείρεμα ρυζιού ή ζυμαρικών. Το μαγείρεμα στον ατμό είναι μία πολύ αποτελεσματική μέθοδος, ολοένα και ευρύτερα χρησιμοποιούμενη για την παρασκευή λαχανικών. Το ίδιο ισχύει και για τη χύτρα ταχύτητας, καθώς δεν αλλοιώνεται η γεύση του λαχανικού.
Ψήσιμο στη σχάρα: Στη περίπτωση του ψησίματος, το τρόφιμο εκτίθεται σε άμεση θερμότητα, σε υψηλή θερμοκρασία, σε ξηρή ατμόσφαιρα(φούρνο, ψηστιέρα). Στη περίπτωση του ψησίματος στη σχάρα, το τρόφιμο εκτίθεται σε μία πηγή ακτινοβολούσας θερμότητας ισχυρής θερμοκρασίας. Το παρατεταμένο μαγείρεμα, επιτρέπει την τήξη των λιπών των κρεάτων. Το γρηγορότερο μαγείρεμα, επιτρέπει τη διατήρηση των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων , όντας ιδανικό για ελάχιστα ινώδη κρέατα και χρήσιμο για το μαγείρεμα των χορταρικών, ιδίως εάν δε περιέχουν αρκετή φυτική ίνα.
Τηγάνισμα: Η τοποθέτηση των τροφίμων σε έλαια που βράζουν, προκαλεί τη πήξη των πρωτεινών αλλά ταυτόχρονα αυξάνει σημαντικά το ενεργειακό περιεχόμενο του τροφίμου. Το σοτάρισμα , με πολύ λιγότερο έλαιο, σε δυνατή φωτιά αλλά για μικρό χρονικό διάστημα, καθιστά πιο εύπεπτα τα τρόφιμα, διατηρεί τις βιταμίνες και δε προσθέτει τόσες θερμίδες στο φαγητό.




ΛΑΔΕΡΑ
ΨΑΡΙΑ

       ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ  ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ
      ΓΕΜΙΣΤΑ   3 ΤΕΜΑΧΙΑ
5.00€
   7.00€
ΓΑΡΙΔΑ  ΑΣΣΟΣ  ΚΑΤΕΨ.
10.00€


      ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ    
5.00€
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑΚΙ
  8.00€


     ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€
ΣΑΡΔΕΛΑ   ΣΧΑΡΑΣ
8.00€


      ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ
5.00€
ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ    Α.Α.
 40.00€


       ΓΙΓΑΝΤΕΣ
       ΑΡΑΚΑΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ        
5.00€
5.00€
ΓΟΝΟΣ ΘΡΑΨΑΛΟ ΦΡΕΣΚΟ
10.00€


     ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
    

   5.00€
  

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
 ΜΟΥΣΜΟΥΛΙΑ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
 8.00€
 40.00€
10.00€



 
                ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ



     ΚΡΕΑΤΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ          
       ΡΥΖΙ-ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ- ΠΑΤΑΤΑ

(ΧΤΑΠΟΔΙ ΘΡΑΨΑΛΟ ΓΑΡΙΔΑ ΣΠΑΓΕΤΙ)
                  
10.00€

 


    ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙΑ
8.00€
ΜΥΔΙΑ ΡΙΖΟΤΟ
 8.00€


    ΒΕΤΟΥΛΙ  ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
10.00€
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΟ
8.00€


    ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ
10.00€
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ 
9.00€


    ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
9.00€

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΥΓ

  8.00€


    ΜΟΥΣΑΚΑΣ
7.00€




   ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
           ΣΑΛΑΤΕΣ



   ΜΟΣΧΑΡΙ  ΣΟΦΡΙΤΟ
8.00€
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4.00€


   ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΑΠΑΛΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ
  8.00€
XOΡΤΑ ΑΓΡΙΑ
4.00€


     
 
ΠΑΤΖΑΡΙΑ
3.00€


      ΣΑΛΑΤΕΣ   ΑΛΟΙΦΗΣ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ
6.00€


     ΤΑΡΑΜΑΣ ΛΕΥΚΟΣ
4.00€
                         ΤΥΡΙΑ



      ΤΖΑΤΖΙΚΙ
3.00€
ΞΕΡΟΣΦΕΛΛΙ  ΣΧΑΡΑΣ
5.00€


     ΦΑΒΑ
03.00€
ΤΥΡΟΠΙΤΑ
5.00€


     ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
03.00€
ΣΦΕΛΛΑ ΨΗΤΗ
5.00€


     ΤΥΡΟΚΑΦΤΕΡΗ
03.00€
ΜΠΟΥΓΙΟΥΝΤΡΙ
5.00€