Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 26/01/2016

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο καλή διάθεση πάμε για να περάσουμε μια υπέροχη ημέρα.
Η μαγειρική έχει πολλά μυστικά που τα μαθαίνει κανείς κυρίως με την εξάσκηση. Το βασικότερο είναι η καλή οργάνωση και η καλή διάθεση. Φυσικά υπάρχουν πάντα απλές μικρές απλές οδηγίες που κάνουν την ζωή μας στο μαγείρεμα πιο εύκολη. Γενικές οδηγίες
Ετοιμάστε αυτά που θα χρειαστείτε πριν ξεκινήσετε. Αυτό κάνουν οι επαγγελματίες και απλοποιεί τη διαδικασία καθώς προσπαθείτε να συνθέσετε τα υλικά.
Αγοράστε ένα μηχάνημα για να κάνετε πουρέ πατάτας. Είναι σπουδαίο εργαλείο για την κουζίνα, κοστίζει λίγα χρήματα και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον απαλό και αφράτο πουρέ πατάτας.
Φροντίστε να έχετε στη διάθεσή σας ένα ειδικό μεταλλικό κάδο με τρύπες, κατάλληλο να κάθεται σχεδόν στις περισσότερες μεγάλες κατσαρόλες σας, ώστε να ετοιμάζετε εύκολα τα λαχανικά σας στον ατμό. Προσέξτε να μην ψήσετε πολύ το μπρόκολο, θέλετε να είναι τραγανό αλλά τρυφερό.
Επενδύστε σε ένα ειδικό στραγγιστήρι για λαχανικά (salad spinner). Είναι φθηνά και άψογα στη δουλειά τους. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το κακοστραγγισμένο μαρούλι ή λάχανο, που πολύ εύκολα θα νερουλιάσουν την αγαπημένη σας σως. Και μιλώντας για λαχανικά, μπορεί να έχετε συνηθίσει στο λευκό λάχανο αλλά δοκιμάστε φύλλα κόκκινου ή πράσινου λάχανου για λίγη ποικιλία. Θα εκπλαγείτε από το χρώμα και τη γεύση τους.
Ποτέ μη μαγειρεύετε με ένα κρασί που δεν θα πίνατε! Μπορείτε να αντικαταστήσετε μια κουταλιά σούπας από φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου με ένα κουταλάκι του γλυκού ξερό, αν και το φρέσκο είναι πάντα καλύτερο. Δοκιμάστε ένα σπρέι ελαιόλαδου για να καλύψετε τον πάτο του τηγανιού όπου θα σωτάρετε.
Οποιεσδήποτε μαύρες ελιές που έχουν τοποθετηθεί σε άλμη για λίγο καιρό, μπορούν να αντικαταστήσουν τις ελιές "Καλαμών", αλλά αν δεν έχετε αφαιρέσει το κουκούτσι τους όταν τις μαγειρέψετε, φροντίστε να προειδοποιήσετε τους καλεσμένους σας για να μη σπάζουν κάποιο δόντι τους



 ΛΑΔΕΡΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
6.00€


ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
5.00€
ΓΟΝΟΣ ΘΡΑΨΑΛΟ
 9.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
 40.00€
ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ
5.00€
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
  8.00€


ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑΚΙ
 9.00€


ΒΑΚΑΛΑΟΙ Α.Α.Α. ΚΙΛΟ
40.00€
ΑΛΛΑ  ΚΟΛΠΑ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
10.00€
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
3.00€
ΓΛΩΣΕΣ
40.00€
ΦΑΒΑ ΛΑΘΟΥΡΙ  ΦΕΝΕΟΥ
4.00€
ΣΑΡΔΕΛΑ    ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
7.00€
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ  
3.00€


ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΡΟΤΟΥ  
3.00€
ΒΑΚΑΛΑΟ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ
10.00€
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ


ΨΩΜΙ Κ.Λ.Π. ΑΤΟΜΟ
     1.00€
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ
ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
   10.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΠΑΣΤΟ 
7.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ
    10.00€
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΑΥΓΑ
7.00€
 ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
   10.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
7.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ
  10.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ    
7.00€
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
9.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ
6.00€
ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
8.00€
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4.00€
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
7.50€
ΧΟΡΤΟ ΤΑΥΓΕΤΟΥ
4.00€
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
     7.00€
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
3.00€


ΜΑΡΟΥΛΙ
3.00€


ΝΤΟΜΑΤΑ
3.00€






ΤΥΡΙΑ
ΓΛΥΚΑ
ΦΕΤΑ Π.Ο.Π ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
2.50€


ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ ΣΤΗ  ΣΧΑΡΑ               
5.00€


ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ             
4.00 €


ΤΥΡΟΠΙΤΑ
 5.00€