Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10/2015

Καλημέρα καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση σε όλους σας.
Το Κυριακάτικο τραπέζι είναι μία στιγμή ιερή. Για τη δική σου ζωή αλλά και εκείνη της οικογένειάς σου. Ένα τραπέζι που η οικογένεια έχει την ευκαιρία όχι μόνο να συναντηθεί αλλά να κάνει και ανασκόπηση της εβδομάδας, να ασκήσει κριτική, μέχρι και να καταστρώσει την εξωτερική πολιτική της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Εμείς σας είπαμε τι γίνεται στα δικά μας οικογενειακά τραπέζια.  Αυτό που δεν συζητήσαμε είναι το τι φαγητό έχουμε μπροστά μας. Ή έστω τους συσχετισμούς δυνάμεων που οδηγούν σε αυτή την επιλογή.
Μπορεί η μάνα να υπαγορεύει ότι θα φάμε φακές την Τετάρτη αλλά το μενού της Κυριακής είναι υπόθεση του οικογενειάρχη  το Κυριακάτικο φαγητό το επιλέγει πρώτος από όλους ο πατέρας. Ίσως γιατί δεν έχει και τόσο λόγο στο τι θα μαγειρεύεται κάθε μέρα. Ίσως γιατί αν διάλεγε εκείνος το φαγητό κάθε μέρα, η διατροφή δεν θα ήταν ισορροπημένη. Ίσως γιατί απλά τον τιμάμε σε όλα τα σπίτια τον πατέρα και τον αφήνουμε να έχει εκείνος τον πρώτο λόγο.

Απλά και αγαπημένα...
Μακαρόνια με κιμά
Το φαγητό των φαγητών, ο βασιλιάς της οικογενειακής μας ζούγκλας και ένα πιάτο που έχει την τιμητική του σε κάθε σπίτι ανεξαιρέτως. Προσπαθώ πάρα πολύ να σκεφτώ κάποιον γνωστό μου που να μην λαχταρά μια μακαρονάδα με κιμά και δεν βρίσκω. Από την άλλη σκέφτομαι πόσοι άλλοι τρύπωναν σαν εμένα μικροί στην κουζίνα να πάρουν μια πηρουνιά μακαρόνια και να την βουτήξουν στον κιμά, πριν καν φτάσουν στο τραπέζι.
Μουσακάς
Οι νοικοκυρές τον χαρακτηρίζουν “μπελαλίδικο”. Όχι δηλαδή εκείνες που περηφανεύονται για τη δεινότητά τους στην κουζίνα και δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι βαριούνται να ασχοληθούν με το τηγάνισμα της μελιτζάνας και την μπεσαμέλ. Θέλει δουλίτσα ο μουσακάς. Αλλά όταν βγαίνει το ταψί από το φούρνο και βλέπεις ψηλά τη μπεσαμέλ να κοχλάζει και την πατάτα κάτω κάτω να ποτίζει από τα ζουμιά του κιμά, καμία ταλαιπωρία δεν έχει πια σημασία.
Κάτι υπέροχο στο φούρνο με πατάτες
Στην αρχή έγραψα κοτόπουλο με πατάτες. Μετά όμως θυμήθηκα τα χοιρινά ρολά της μάνας μου. Ή κάτι μεγάλα κομμάτια αρνιού που η πέτσα τους βασανίζεται στο φούρνο και δίνει γεύση στις πατάτες. Οπότε δεν έγραψα μόνο το κοτόπουλο. Γιατί ο φούρνος και το ταψί επιτρέπουν στην νοικοκυρά να παίξει με πολλά κρέατα.
Γιουβέτσι

Πανηγύρι στην οικογένεια. Αν είχαμε καμπαναριό στο σπίτι θα τη χτύπαγα την καμπάνα να μάθει όλη η γειτονιά τι υπάρχει στο τραπέζι μας. Το γιουβέτσι θα το βρεις σε πολλές παραλλαγές χάρη και στην προέλευσή του. 
πηγηhttp://www.oneman.gr