Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/09/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε, να περνάτε όσο μπορείτε πιο ευχάριστα. Για Κυριακή θα σας παραθέσω ένα σημείωμα απο την Ελένη Ψυχούλη για την Πόλη μας.
Μέσα στη αχλή του πρωινού και τη γκρίζα γραμμή του ορίζοντα, η Καλαμάτα ξυπνά πάνω στα 3 χιλιόμετρα της παραλίας της, κάτω από την επιβλητική σκιά του βουνού. Οι μικρές ψαρόβαρκες αδειάζουν σπαρταριστά ψάρια στην πλώρη τους και τα παριζιάνικου τύπου καφέ της παραλίας δεν καταφέρνουν να σβήσουν από το τοπίο την αίσθηση μιας άλλης εποχής, τότε που όλα ήταν χαλαρά, χαμογελαστά, χωρίς σκοτούρες. Από κει ο δρόμος ανοίγεται ανάμεσα στ' αμπέλια και τα εσπεριδοειδή για τα γραφικά λιμάνια της Πύλου, της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας. Αλλά μπορείς να μείνεις κι εδώ. Να κάνεις τις εκδρομές σου, να επιστρέφεις ξανά στη νεοκλασική ομορφιά της Κεντρικής πλατείας, στη ρομαντική γοητεία της παλιάς πόλης κάτω από το Φράγκικο Κάστρο, στη δροσιά και τη γαλήνη του Πάρκου Σιδηροδρόμων, στο κουλέρ λοκάλ της σκεπαστής αγοράς, στις γειτονιές με τα χαμηλά σπιτάκια που μυρίζουν χωριό πίσω από τη Φαρών, στην παραλία με τα χίλια χρώματα που θυμίζει πάρτι τα βράδια του καλοκαιριού, στις γύρω θάλασσες, στη μαγική θέα από το όρος Καλάθι. Ο καινούριος δρόμος τη φέρνει ακόμα πιο κοντά-και άνετα-στην Αθήνα, η Καλαμάτα είναι μια κούκλα που κανείς ακόμη δεν πούλησε σαν προορισμό του καλοκαιριού. Προσωπικά, ευχαρίστως την ανταλλάσσω με την κοσμοπλημμύρα του Αυγούστου στη Βοϊδοκοιλιά.


To Πάρκο Σιδηροδρόμων
Να δοκιμάσεις
Τη ροδοκόκκινη "γουρνοπούλα", που σε υποδέχεται στα μαγαζιά του δρόμου, ολόκληρη και φρεσκοψημμένη, σημάδι πώς μπήκες στα χωρικά ύδατα της Καλαμάτας. Φάτε την όπως οι ντόπιοι: στη λαδόκολλα με μπόλικο αλατοπίπερο για πρωινό.
Ταλαγάνι στη σχάρα.
Πρόβεια ή κατσικίσια πικάντικη σφέλα, την τοπική φέτα, ή αλλιώς "τυρί της φωτιάς".
Σύγκλινο και παστό χοιρινό καπνισμένο σε ελιά, θυμάρι, κυπαρίσσι και ξύλο πορτοκαλιάς, που αρωματίζεται στη συνέχεια με κανελογαρύφαλα, κρασί και πορτοκαλόφλουδες. Άπαιχτο με τηγανητά αβγά!
Κορωνέικη ελιά ακόμη πράσινη, σερβιρισμένη μέσα στο καλαματιανό ελαιόλαδο. Πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν θα βρεις στην πράσινη εκδοχή της την ελιά Καλαμών, πέρα από τις τοπικές ταβέρνες.
Παστά ορτύκια, δίπλες, λαλάγγια.
Φρέσκο, μαλακό παστέλι με μέλι, κομμένο σε μερίδες κατευθείαν από τον "ταβλά".

ΛΑΔΕΡΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΓΕΜΙΣΤΑ  ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ
7.00€


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
6.00€
ΜΑΡΙΔΑΚΙ
  8.00€
ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ
6.00€
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
 40.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€
ΒΑΚΑΛΑΟΙ
35.00€


ΓΟΝΟΣ ΘΡΑΨΑΛΟ ΦΡΕΣΚΟ
9.00€
ΨΩΜΙ ΑΤΟΜΟ
0.70€


ΑΛΛΑ  ΚΟΛΠΑ
ΣΑΡΔΕΛΑ  ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΦΙΛΕΤΟ
8.00€
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
3.00€
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
10.00€
ΦΑΒΑ ΛΑΘΟΥΡΙ  ΦΕΝΕΟΥ
4.00€


ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ  
3.00€


ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΡΟΤΟΥ  
3.00€
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
10.00€
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ


ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
   10.00€
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΧΟΝΤΡΟ
10.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΠΑΣΤΟ 
7.00€
ΜΟΥΣΑΚΑΣ
    7.00€
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΑΥΓΑ
7.00€

 
ΟΜΕΛΕΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
7.00€
ΜΟΣΧΑΡΙ  
9.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ    
7.00€
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
8.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΧΩΡΙΟΥ (ΠΑΠΑΡΑ)
4.00€
ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
8.00€
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4.00€
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
7.50€
ΒΛΗΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΒΡΑΣΤΑ
4.00€
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΠΙΚ ΝΙΚ               
7.00€
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
3.00€
ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ               
7.50€
ΜΑΡΟΥΛΙ
3.00€


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ
6.00€


ΝΤΟΜΑΤΑ
3.00€


ΤΥΡΙΑ
ΓΛΥΚΑ
ΦΕΤΑ Π.Ο.Π ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
2.50€


ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ ΣΤΗ  ΣΧΑΡΑ               
5.00€


ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ             
4.00 €


ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΑ 
5.00€
Όλα τα κρεατικά συνοδεύονται κατά προτίμηση σας
με πατάτα ρύζι μακαρόνια
Χαμόγελο και καλή διάθεση είναι δωρεάν
Νερό ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ
και μικρά παιδιά δεν χρεώνονται στο ψωμί

 
Μέσα στη αχλή του πρωινού και τη γκρίζα γραμμή του ορίζοντα, η Καλαμάτα ξυπνά πάνω στα 3 χιλιόμετρα της παραλίας της, κάτω από την επιβλητική σκιά του βουνού. Οι μικρές ψαρόβαρκες αδειάζουν σπαρταριστά ψάρια στην πλώρη τους και τα παριζιάνικου τύπου καφέ της παραλίας δεν καταφέρνουν να σβήσουν από το τοπίο την αίσθηση μιας άλλης εποχής, τότε που όλα ήταν χαλαρά, χαμογελαστά, χωρίς σκοτούρες. Από κει ο δρόμος ανοίγεται ανάμεσα στ' αμπέλια και τα εσπεριδοειδή για τα γραφικά λιμάνια της Πύλου, της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας. Αλλά μπορείς να μείνεις κι εδώ. Να κάνεις τις εκδρομές σου, να επιστρέφεις ξανά στη νεοκλασική ομορφιά της Κεντρικής πλατείας, στη ρομαντική γοητεία της παλιάς πόλης κάτω από το Φράγκικο Κάστρο, στη δροσιά και τη γαλήνη του Πάρκου Σιδηροδρόμων, στο κουλέρ λοκάλ της σκεπαστής αγοράς, στις γειτονιές με τα χαμηλά σπιτάκια που μυρίζουν χωριό πίσω από τη Φαρών, στην παραλία με τα χίλια χρώματα που θυμίζει πάρτι τα βράδια του καλοκαιριού, στις γύρω θάλασσες, στη μαγική θέα από το όρος Καλάθι. Ο καινούριος δρόμος τη φέρνει ακόμα πιο κοντά-και άνετα-στην Αθήνα, η Καλαμάτα είναι μια κούκλα που κανείς ακόμη δεν πούλησε σαν προορισμό του καλοκαιριού. Προσωπικά, ευχαρίστως την ανταλλάσσω με την κοσμοπλημμύρα του Αυγούστου στη Βοϊδοκοιλιά. To Πάρκο Σιδηροδρόμων To Πάρκο Σιδηροδρόμων Να δοκιμάσεις Τη ροδοκόκκινη "γουρνοπούλα", που σε υποδέχεται στα μαγαζιά του δρόμου, ολόκληρη και φρεσκοψημμένη, σημάδι πώς μπήκες στα χωρικά ύδατα της Καλαμάτας. Φάτε την όπως οι ντόπιοι: στη λαδόκολλα με μπόλικο αλατοπίπερο για πρωινό. Ταλαγάνι στη σχάρα. Πρόβεια ή κατσικίσια πικάντικη σφέλα, την τοπική φέτα, ή αλλιώς "τυρί της φωτιάς". Σύγκλινο και παστό χοιρινό καπνισμένο σε ελιά, θυμάρι, κυπαρίσσι και ξύλο πορτοκαλιάς, που αρωματίζεται στη συνέχεια με κανελογαρύφαλα, κρασί και πορτοκαλόφλουδες. Άπαιχτο με τηγανητά αβγά! Κορωνέικη ελιά ακόμη πράσινη, σερβιρισμένη μέσα στο καλαματιανό ελαιόλαδο. Πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν θα βρεις στην πράσινη εκδοχή της την ελιά Καλαμών, πέρα από τις τοπικές ταβέρνες. Παστά ορτύκια, δίπλες, λαλάγγια. Φρέσκο, μαλακό παστέλι με μέλι, κομμένο σε μερίδες κατευθείαν από τον "ταβλά". Tην τοπική μπύρα "Νέδα". Πηγή: www.lifo.gr
Μέσα στη αχλή του πρωινού και τη γκρίζα γραμμή του ορίζοντα, η Καλαμάτα ξυπνά πάνω στα 3 χιλιόμετρα της παραλίας της, κάτω από την επιβλητική σκιά του βουνού. Οι μικρές ψαρόβαρκες αδειάζουν σπαρταριστά ψάρια στην πλώρη τους και τα παριζιάνικου τύπου καφέ της παραλίας δεν καταφέρνουν να σβήσουν από το τοπίο την αίσθηση μιας άλλης εποχής, τότε που όλα ήταν χαλαρά, χαμογελαστά, χωρίς σκοτούρες. Από κει ο δρόμος ανοίγεται ανάμεσα στ' αμπέλια και τα εσπεριδοειδή για τα γραφικά λιμάνια της Πύλου, της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας. Αλλά μπορείς να μείνεις κι εδώ. Να κάνεις τις εκδρομές σου, να επιστρέφεις ξανά στη νεοκλασική ομορφιά της Κεντρικής πλατείας, στη ρομαντική γοητεία της παλιάς πόλης κάτω από το Φράγκικο Κάστρο, στη δροσιά και τη γαλήνη του Πάρκου Σιδηροδρόμων, στο κουλέρ λοκάλ της σκεπαστής αγοράς, στις γειτονιές με τα χαμηλά σπιτάκια που μυρίζουν χωριό πίσω από τη Φαρών, στην παραλία με τα χίλια χρώματα που θυμίζει πάρτι τα βράδια του καλοκαιριού, στις γύρω θάλασσες, στη μαγική θέα από το όρος Καλάθι. Ο καινούριος δρόμος τη φέρνει ακόμα πιο κοντά-και άνετα-στην Αθήνα, η Καλαμάτα είναι μια κούκλα που κανείς ακόμη δεν πούλησε σαν προορισμό του καλοκαιριού. Προσωπικά, ευχαρίστως την ανταλλάσσω με την κοσμοπλημμύρα του Αυγούστου στη Βοϊδοκοιλιά. To Πάρκο Σιδηροδρόμων To Πάρκο Σιδηροδρόμων Να δοκιμάσεις Τη ροδοκόκκινη "γουρνοπούλα", που σε υποδέχεται στα μαγαζιά του δρόμου, ολόκληρη και φρεσκοψημμένη, σημάδι πώς μπήκες στα χωρικά ύδατα της Καλαμάτας. Φάτε την όπως οι ντόπιοι: στη λαδόκολλα με μπόλικο αλατοπίπερο για πρωινό. Ταλαγάνι στη σχάρα. Πρόβεια ή κατσικίσια πικάντικη σφέλα, την τοπική φέτα, ή αλλιώς "τυρί της φωτιάς". Σύγκλινο και παστό χοιρινό καπνισμένο σε ελιά, θυμάρι, κυπαρίσσι και ξύλο πορτοκαλιάς, που αρωματίζεται στη συνέχεια με κανελογαρύφαλα, κρασί και πορτοκαλόφλουδες. Άπαιχτο με τηγανητά αβγά! Κορωνέικη ελιά ακόμη πράσινη, σερβιρισμένη μέσα στο καλαματιανό ελαιόλαδο. Πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν θα βρεις στην πράσινη εκδοχή της την ελιά Καλαμών, πέρα από τις τοπικές ταβέρνες. Παστά ορτύκια, δίπλες, λαλάγγια. Φρέσκο, μαλακό παστέλι με μέλι, κομμένο σε μερίδες κατευθείαν από τον "ταβλά". Tην τοπική μπύρα "Νέδα". Πηγή: www.lifo.gr
Μέσα στη αχλή του πρωινού και τη γκρίζα γραμμή του ορίζοντα, η Καλαμάτα ξυπνά πάνω στα 3 χιλιόμετρα της παραλίας της, κάτω από την επιβλητική σκιά του βουνού. Οι μικρές ψαρόβαρκες αδειάζουν σπαρταριστά ψάρια στην πλώρη τους και τα παριζιάνικου τύπου καφέ της παραλίας δεν καταφέρνουν να σβήσουν από το τοπίο την αίσθηση μιας άλλης εποχής, τότε που όλα ήταν χαλαρά, χαμογελαστά, χωρίς σκοτούρες. Από κει ο δρόμος ανοίγεται ανάμεσα στ' αμπέλια και τα εσπεριδοειδή για τα γραφικά λιμάνια της Πύλου, της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας. Αλλά μπορείς να μείνεις κι εδώ. Να κάνεις τις εκδρομές σου, να επιστρέφεις ξανά στη νεοκλασική ομορφιά της Κεντρικής πλατείας, στη ρομαντική γοητεία της παλιάς πόλης κάτω από το Φράγκικο Κάστρο, στη δροσιά και τη γαλήνη του Πάρκου Σιδηροδρόμων, στο κουλέρ λοκάλ της σκεπαστής αγοράς, στις γειτονιές με τα χαμηλά σπιτάκια που μυρίζουν χωριό πίσω από τη Φαρών, στην παραλία με τα χίλια χρώματα που θυμίζει πάρτι τα βράδια του καλοκαιριού, στις γύρω θάλασσες, στη μαγική θέα από το όρος Καλάθι. Ο καινούριος δρόμος τη φέρνει ακόμα πιο κοντά-και άνετα-στην Αθήνα, η Καλαμάτα είναι μια κούκλα που κανείς ακόμη δεν πούλησε σαν προορισμό του καλοκαιριού. Προσωπικά, ευχαρίστως την ανταλλάσσω με την κοσμοπλημμύρα του Αυγούστου στη Βοϊδοκοιλιά. To Πάρκο Σιδηροδρόμων To Πάρκο Σιδηροδρόμων Να δοκιμάσεις Τη ροδοκόκκινη "γουρνοπούλα", που σε υποδέχεται στα μαγαζιά του δρόμου, ολόκληρη και φρεσκοψημμένη, σημάδι πώς μπήκες στα χωρικά ύδατα της Καλαμάτας. Φάτε την όπως οι ντόπιοι: στη λαδόκολλα με μπόλικο αλατοπίπερο για πρωινό. Ταλαγάνι στη σχάρα. Πρόβεια ή κατσικίσια πικάντικη σφέλα, την τοπική φέτα, ή αλλιώς "τυρί της φωτιάς". Σύγκλινο και παστό χοιρινό καπνισμένο σε ελιά, θυμάρι, κυπαρίσσι και ξύλο πορτοκαλιάς, που αρωματίζεται στη συνέχεια με κανελογαρύφαλα, κρασί και πορτοκαλόφλουδες. Άπαιχτο με τηγανητά αβγά! Κορωνέικη ελιά ακόμη πράσινη, σερβιρισμένη μέσα στο καλαματιανό ελαιόλαδο. Πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν θα βρεις στην πράσινη εκδοχή της την ελιά Καλαμών, πέρα από τις τοπικές ταβέρνες. Παστά ορτύκια, δίπλες, λαλάγγια. Φρέσκο, μαλακό παστέλι με μέλι, κομμένο σε μερίδες κατευθείαν από τον "ταβλά". Tην τοπική μπύρα "Νέδα". Πηγή: www.lifo.gr