Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/09/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Συνέχεια στης συμβουλες μας απο εχτές.
Το τυρί δεν πρέπει να τυλίγεται σε μεμβράνη
Μύθος! Μπορεί η μεμβράνη να μην είναι η ιδανικότερη επιλογή -για την ακρίβεια το κερωμένο χαρτί είναι το καλύτερο καθώς επιτρέπει κάποια ροή αέρα και διατηρεί την υγρασία γύρω από το τυρί-, ωστόσο όσοι υποστηρίζουν ότι έτσι ενθαρρύνεται η ανάπτυξη μούχλας και παγιδεύονται οσμές κάνουν λάθος. Τουλάχιστον αυτό ισχύει αν δεν αποθηκεύετε το τυλιγμένο σε μεμβράνη τυρί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα η μεγάλη απειλή για το τυρί είναι τα οικιακά ψυγεία, καθώς η χαμηλή θερμοκρασία κάνει την υγρασία να συμπυκνώνεται δημιουργώντας ένα ξηρό, αφυδατωμένο περιβάλλον. Τουλάχιστον η μεμβράνη θα εμποδίσει το τυρί από το να γίνει σκληρό σαν τούβλο.
Τα βαζάκια των μπαχαρικών πρέπει να σφραγίζουν καλά
Αλήθεια! Τα μπαχαρικά έχουν δυνατές γεύσεις και αρώματα λόγω των πτητικών ελαίων τους. Αυτά τα πτητικά έλαια όμως εξατμίζονται σε θερμοκρασία δωματίου και χωρίς την κατάλληλη αποθήκευση, εξαφανίζονται αφήνοντας πίσω ένα άγευστο φλοιό. Οι λεπτές πλαστικές σακούλες, το σελοφάν ή το χαρτόνι δεν βοηθούν στο να διατηρούνται τα έλαια γι αυτό πρέπει να χρησιμοποιείς γυάλινα, τενεκεδένια ή ανοξείδωτα δοχεία που κλείνουν καλά.
Δεν πρέπει να αποψύξεις μπριζόλες σε ζεστό νερό
Μύθος! Το να αποψύξεις μεγάλες ποσότητες κρέατος σε ζεστό νερό (σε θερμοκρασία περίπου 50οC) μπορεί όντως να ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων, κυρίως γιατί το κρέας χρειάζεται να μείνει για ώρες μέσα στο ζεστό νερό. Ωστόσο, αν θες να αποψύξεις με αυτό τον τρόπο μια μπριζόλα, από την οποία δεν αφαιρείς τη συσκευασία της, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Οι πατάτες αποθηκεύονται ιδανικά σε σκοτεινά, δροσερά μέρη
Αλήθεια! Σε αντίθεση με τα περισσότερα λαχανικά οι πατάτες παραμένουν “ζωντανές” και μάλιστα προσπαθούν να αναπτυχθούν σε νέα φυτά -σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι κάποιες φορές οι πατάτες σου βγάζουν “ματάκια”. Για να μην αρχίσουν να φυτρώνουν, λοιπόν, πρέπει να τις βάλεις σε μια χάρτινη συσκευασία ή σε μια τσάντα από λινάτσα και να τις αποθηκεύσεις κάπου δροσερά (κατά προτίμηση σε θερμοκρασία 8οC – 12οC). Συστήνονται οι αποθήκες, τα κελάρια και τα γκαράζ, αλλά όχι το ψυγείο γιατί το κρύο θα αρχίσει να μετατρέπει τα άμυλα τους σε σάκχαρα. Επίσης, το σκοτάδι τις βοηθά να μην πρασινίσουν.
Τα μεταλλικά σκεύη πρέπει να πλένονται στο χέρι
Αλήθεια! Τα μεταλλικά σκεύη δεν αγαπούν το πλυντήριο πιάτων, μάλιστα τείνουν να σκουριάζουν και πιο εύκολα αν επιλέγεις να μη βρέξεις τα χέρια σου για να τα καθαρίσεις. Ιδανικά, μεταλλικές κατσαρόλες, τηγάνια και γουόκ πλένονται στο χέρι και στη συνέχεια θερμαίνονται ελαφρά στην εστία για να στεγνώσουν καλά. Για ακόμη καλύτερα συντήρηση δε άλειψε την επιφάνεια με ελάχιστο λάδι πριν τα φυλάξεις στο ντουλάπι.
Και μία αλήθεια για τον καφέ σου…
Ο αέρας είναι εχθρός του καφέ! Η οξείδωση δίνει στον καφέ μπαγιάτικη γεύση, ενώ από την άλλη η υγρασίας οδηγεί σε ανάπτυξη μούχλας. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να είναι απολαυστική η κάθε κούπα καφέ είναι να παίρνεις καφέ σε κόκκους και να αλέθεις κάθε φορά την ποσότητα που χρειάζεται για κάθε φλιτζάνι. Στη συνέχεια, φροντίζεις να κλείνεις αεροστεγώς τη συσκευασία του καφέ. Όσο για τη φύλαξή του προτίμησε ένα δροσερό, σκοτεινό ντουλάπι και σε καμία περίπτωση το ψυγείο.

ΛΑΔΕΡΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ  ΚΡΑΣΑΤΑ
5.00€

40.00€
ΠΗΧΙΑΡΙΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
6.00€
ΜΑΡΙΔΑΚΙ
  8.00€
ΜΠΑΜΙΕΣ
6.00€
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ
  8.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€




ΓΟΝΟΣ ΘΡΑΨΑΛΟ ΦΡΕΣΚΟ
9.00€
ΨΩΜΙ ΑΤΟΜΟ
0.70€
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
  8.00€
ΑΛΛΑ  ΚΟΛΠΑ
ΣΑΡΔΕΛΑ  ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΦΙΛΕΤΟ
8.00€
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
3.00€
ΓΑΡΙΔΑ ΦΡΕΣΚΙΑ ΓΑΜΠΑΡΗ
10.00€
ΦΑΒΑ ΛΑΘΟΥΡΙ  ΦΕΝΕΟΥ
4.00€


ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ  
3.00€

9.00€
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΡΟΤΟΥ  
3.00€
ΒΑΚΑΛΑΟΙ
30.00€
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ




ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ
ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
10.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΠΑΣΤΟ 
7.00€


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΑΥΓΑ
7.00€
ΜΟΥΣΑΚΑΣ
    7.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
7.00€
ΜΟΣΧΑΡΙ  
8.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ    
7.00€
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
8.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΧΩΡΙΟΥ (ΠΑΠΑΡΑ)
4.00€
ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
8.00€
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4.00€
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
7.50€
ΒΛΗΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΒΡΑΣΤΑ
4.00€
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΠΙΚ ΝΙΚ               
7.00€
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
3.00€
ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ               
7.50€
ΜΑΡΟΥΛΙ
3.00€


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ
6.00€


ΝΤΟΜΑΤΑ
3.00€


ΤΥΡΙΑ
ΓΛΥΚΑ
ΦΕΤΑ Π.Ο.Π ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
2.50€


ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ ΣΤΗ  ΣΧΑΡΑ               
5.00€


ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ             
4.00 €


ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΑ 
5.00€