Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/09/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε, μην αφήνετε κανέναν να σας χαλάει την ημέρα. Ημέρα εκλογών σήμερα και μια καλή ευκαιρία να βγείτε μία βόλτα. Ευτυχώς για εμάς αυτή η πόλη μας προσφέρει αφθονία επιλογών, απο θάλασσα στο βουνό και από τον κάμπο στην πόλη. Φυσικά μετά μπορείτε να ξαποστάσετε στα υπε΄ροχα μαγαζιά που υπάρχουν παντού. Μερικές συμβουλές τώρα για την κουζίνα μας.
Το ελαιόλαδο μισεί το φως του ήλιου
Αλήθεια! Μάλιστα, σύμφωνα με 3ετή μελέτη που συγχρηματοδοτήθηκε από την αυστραλιανή Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης Αγροτικών Βιομηχανιών, το άμεσο φως, η θερμότητα και ο αέρας υποβαθμίζουν τις νόστιμες αρωματικές ενώσεις που συναντώνται στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Το υπεριώδες φως είναι “θανατηφόρο”, γι’ αυτό αφού προκαλεί φωτοοξείδωση, πρέπει είτε να αγοράζεις ελαιόλαδο σε τενεκέ ή να βάζεις τα μπουκάλια σε ντουλάπι, με το καπάκι τους σφιχτά βιδωμένο. Επιπλέον, ποτέ μην αγοράζεις ένα ελαιόλαδο που ήταν τοποθετημένο στη βιτρίνα του καταστήματος.
Το ψυγείο διατηρεί το ψωμί φρέσκο
Μύθος! Το ψυγείο όχι μόνο δε διατηρεί φρέσκο το ψωμί αλλά επιταχύνει δραματικά το μούχλιασμα του. Τα περισσότερα ψωμιά φτιάχνονται με αλεύρι σίτου και το άμυλό του διασπάται στο ψήσιμο σε σημείο που να μην έχει καθορισμένη δομή, επιτυγχάνοντας έτσι τη μαλακή δομή της ψίχας. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, το ψωμί χάνει υγρασία και το άμυλο επανέρχεται στην κρυσταλλική μορφή του, η οποία είναι ο λόγος για τον οποίο το ψωμί γίνεται σκληρό και κοκκώδες. Το χειρότερο; Η ψύξη επιταχύνει αυτή τη διαδικασία.
Τα αβγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα χρησιμοποιήσεις
Αλήθεια! Η ποιότητα και η φρεσκάδα των αβγών πλήττεται όταν παρουσιάζονται διακυμάνσεις στη θερμοκρασία τους, γι’ αυτό καλό είναι να τα βάζεις πάντα στο πίσω μέρος του ψυγείου, όπου η θερμοκρασία είναι σταθερή, αναστέλλοντας έτσι την περαιτέρω ανάπτυξη μικροβίων. Ωστόσο, πριν τα χρησιμοποιήσεις πρέπει να τα αφήσεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου γιατί τα παγωμένα αβγά έχουν κακή γεύση και συμπεριφορά, όπως για παράδειγμα το τσόφλι ενός παγωμένου αβγού που σπάει κατά τη διάρκεια του βρασμού.

N ΛΑΔΕΡΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ  ΚΡΑΣΑΤΑ
5.00€

40.00€
ΠΗΧΙΑΡΙΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
6.00€
ΜΑΡΙΔΑΚΙ
  8.00€
ΜΠΑΜΙΕΣ
6.00€
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ
  8.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€




ΓΟΝΟΣ ΘΡΑΨΑΛΟ ΦΡΕΣΚΟ
9.00€
ΨΩΜΙ ΑΤΟΜΟ
0.70€
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
  8.00€
ΑΛΛΑ  ΚΟΛΠΑ
ΣΑΡΔΕΛΑ  ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΦΙΛΕΤΟ
8.00€
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
3.00€
ΓΑΡΙΔΑ ΦΡΕΣΚΙΑ ΓΑΜΠΑΡΗ
10.00€
ΦΑΒΑ ΛΑΘΟΥΡΙ  ΦΕΝΕΟΥ
4.00€


ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ  
3.00€

9.00€
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΡΟΤΟΥ  
3.00€
ΒΑΚΑΛΑΟΙ
30.00€
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ




ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ
ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΡΝΑΚΙ
10.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΠΑΣΤΟ 
7.00€


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΑΥΓΑ
7.00€
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
    7.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
7.00€
ΜΟΣΧΑΡΙ  ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
8.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ    
7.00€
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
8.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΧΩΡΙΟΥ (ΠΑΠΑΡΑ)
4.00€
ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
8.00€
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4.00€
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
7.50€
ΒΛΗΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΒΡΑΣΤΑ
4.00€
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΠΙΚ ΝΙΚ               
7.00€
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
3.00€
ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ               
7.50€
ΜΑΡΟΥΛΙ
3.00€


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ
6.00€


ΝΤΟΜΑΤΑ
3.00€


ΤΥΡΙΑ
ΓΛΥΚΑ
ΦΕΤΑ Π.Ο.Π ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
2.50€


ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ ΣΤΗ  ΣΧΑΡΑ               
5.00€


ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ             
4.00 €


ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΑ 
5.00€
Όλα τα κρεατικά συνοδεύονται κατά προτίμηση σας
με πατάτα ρύζι μακαρόνια
Χαμόγελο και καλή διάθεση είναι δωρεάν
Νερό ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ
και μικρά παιδιά δεν χρεώνονται στο ψωμί