Καλημέρα και καλή δύναμη.
Λευκά, κοκκινωπά ή μαύρα, με κουκούτσι ή άνευ, λιγότερο ή περισσότερο γλυκά, τα σταφύλια κυριαρχούν στα φρούτα του Φθινοπώρου και λίγο πριν, καθώς ανάλογα με την ποικιλία και το μεσοκαλόκαιρο. Αποτοξινώνουν τον οργανισμό, δροσίζουν και χορταίνουν, είναι νόστιμα. Και όχι μόνο σκέτα: τα χρησιμοποιούμε στα φαγητά δίνοντας μία άλλη διάσταση σε δοκιμασμένες συνταγές.
Μια πιατέλα με σταφύλια, εικόνα αγαπημένη και χαρακτηριστική του ελληνικού τραπεζιού, αυτή την εποχή. Το σταφύλι είναι το φρούτο της κάθε στιγμής και της κάθε περίστασης. Ουσιαστικά, είναι κέρασμα.
Γνωστά και ως φρούτα της μακροζωίας, τα επιτραπέζια σταφύλια τα συναντάμε σε αφθονία στην ελληνική επικράτεια, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Η ιστορία τους ξεκινάει χιλιάδες χρόνια πριν, όταν με τα παλαιότερα ευρήματα να τα συναντάμε στη Μεσοποταμία περίπου το 5000 π.Χ.. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η συστηματική καλλιέργεια των σταφυλιών ξεκίνησε το 1700 π.Χ.. Εξαιτίας της μεγάλης εξάπλωσής του σ' όλο τον κόσμο, έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες ποικιλίες και δημιουργούνται ακόμα…
Λευκά, κοκκινωπά ή μαύρα, με κουκούτσι ή άνευ, λιγότερο ή περισσότερο γλυκά, τα σταφύλια κυριαρχούν στα φρούτα του Φθινοπώρου και λίγο πριν, καθώς ανάλογα με την ποικιλία και το μεσοκαλόκαιρο. Αποτοξινώνουν τον οργανισμό, δροσίζουν και χορταίνουν, είναι νόστιμα. Και όχι μόνο σκέτα: τα χρησιμοποιούμε στα φαγητά δίνοντας μία άλλη διάσταση σε δοκιμασμένες συνταγές.
Μια πιατέλα με σταφύλια, εικόνα αγαπημένη και χαρακτηριστική του ελληνικού τραπεζιού, αυτή την εποχή. Το σταφύλι είναι το φρούτο της κάθε στιγμής και της κάθε περίστασης. Ουσιαστικά, είναι κέρασμα.
Γνωστά και ως φρούτα της μακροζωίας, τα επιτραπέζια σταφύλια τα συναντάμε σε αφθονία στην ελληνική επικράτεια, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Η ιστορία τους ξεκινάει χιλιάδες χρόνια πριν, όταν με τα παλαιότερα ευρήματα να τα συναντάμε στη Μεσοποταμία περίπου το 5000 π.Χ.. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η συστηματική καλλιέργεια των σταφυλιών ξεκίνησε το 1700 π.Χ.. Εξαιτίας της μεγάλης εξάπλωσής του σ' όλο τον κόσμο, έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες ποικιλίες και δημιουργούνται ακόμα…
ΛΑΔΕΡΑ
|
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
|
||
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
|
5.00€
|
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
|
40.00€
|
ΠΗΧΙΑΡΙΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
|
6.00€
|
ΜΑΡΙΔΑΚΙ
|
8.00€
|
ΜΠΑΜΙΕΣ
|
6.00€
|
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑΚΙ
|
8.00€
|
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
|
6.00€
|
|
|
|
|
ΓΟΝΟΣ ΘΡΑΨΑΛΟ ΦΡΕΣΚΟ
|
9.00€
|
ΨΩΜΙ ΑΤΟΜΟ
|
0.70€
|
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
|
8.00€
|
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
|
ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΤΗ
ΣΧΑΡΑ ΦΙΛΕΤΟ
|
8.00€
|
|
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
|
3.00€
|
ΓΑΡΙΔΑ
|
10.00€
|
ΦΑΒΑ ΛΑΘΟΥΡΙ ΦΕΝΕΟΥ
|
4.00€
|
ΣΑΡΓΟΙ
|
40.00€
|
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
|
3.00€
|
|
9.00€
|
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΡΟΤΟΥ
|
3.00€
|
ΒΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ
|
30.00€
|
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ
|
|
|
|
|
|
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ
|
|
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
|
10.00€
|
ΟΜΕΛΕΤΑ ΠΑΣΤΟ
|
7.00€
|
|
|
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΑΥΓΑ
|
7.00€
|
|
|
ΟΜΕΛΕΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
|
7.00€
|
ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
|
8.00€
|
ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ
|
7.00€
|
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
|
8.00€
|
ΣΑΛΑΤΕΣ
|
|
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
|
10.00€
|
ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΧΩΡΙΟΥ (ΠΑΠΑΡΑ)
|
4.00€
|
ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
|
8.00€
|
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
|
4.00€
|
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
|
7.50€
|
ΒΛΗΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΒΡΑΣΤΑ
|
4.00€
|
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΠΙΚ
ΝΙΚ
|
7.00€
|
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
|
3.00€
|
ΜΠΙΦΤΕΚΙ
ΦΟΥΡΝΟΥ
|
7.50€
|
ΜΑΡΟΥΛΙ
|
3.00€
|
|
|
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ
|
6.00€
|
|
|
ΝΤΟΜΑΤΑ
|
3.00€
|
|
|
ΤΥΡΙΑ
|
|
ΓΛΥΚΑ
|
ΦΕΤΑ Π.Ο.Π ΚΑΛΑΜΑΤΑ
|
2.50€
|
|
|
|
ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
|
5.00€
|
|
|
ΓΡΑΒΙΕΡΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
|
4.00 €
|
|
|
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΑ
|
5.00€
|
Όλα τα κρεατικά συνοδεύονται
κατά προτίμηση σας
με πατάτα ρύζι μακαρόνια
Χαμόγελο και καλή διάθεση
είναι δωρεάν
Νερό ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ
και μικρά παιδιά δεν
χρεώνονται στο ψωμί
|