Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/08/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Λόγω προβλήματος στο pc μας δεν τα είπαμε για λίγες ημέρες, ευχαριστούμε τον φίλο Φώτη για την συμπαράσταση και βοήθεια και χάρη σε αυτόν τα ξαναλέμε. Τι γιορτάζουμε σήμερα ας δούμε λιγάκι. Όταν η Σαλώμη χόρεψε τον αμαρτωλό χορό της, με τα διάφανα προκλητικά της πέπλα, απαίτησε κατ’ εντολή της μητέρα της από τον αιμοσταγή τύραννο Ηρώδη, να της φέρουν «επί πινάκι» την τίμια κεφαλή του Ιωάννη του Πρόδρομου. Αυτό το ζήτησε για να εξαφανίσει την αυστηρή κριτική, που έκανε ο Ιωάννης ο Πρόδρομος, στην βουτηγμένη στην αμαρτία μητέρα της, την Ηρωδιάδα, η οποία συζούσε παράνομα μέσα την ακολασία και στον έκλυτο βίο, με τον σκληροτράχηλο θείο της, τον βασιλιά Ηρώδη.
Την δραματική εκτέλεση και οδυνηρή «αποτομή» της τιμίας κάρας του Μεγάλου ο Ιωάννη, του Βαπτιστή, τιμάει η Εκκλησία μας στο τέλος του μήνα Αυγούστου. Η ημέρα αυτή συνοδεύεται και με τα την ανάλογη αυστηρή νηστεία.
Αρκετές Εκκλησίες και εξωκλήσια, τιμούν το όνομα του Αι Γιάννη του νηστευτή, ή νηστικάρη, όπως τον λέει ο λαός μας. Ο Αη Γιάννης ο Πρόδρομος, έζησε την σύντομη ζωή του πριν φυλακιστεί στην έρημο, τρώγοντας άγριο μέλι και ακρίδες και ευλογήθηκε να Βαπτίσει τον Ιησού Χριστό, στον Ιορδάνη ποταμό.