Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 04/08/2015

Καλημέρα για έλα πάμε με όρεξη για να έχουμε μια ευχάριστη ημέρα. Δώστε χαμόγελο και αγάπη και θα εισπράξετε το ίδιο. Βάλτε καλή διάθεση στη μαγειρική σας και δείτε τέλεια ανταμοιβή, στη γεύση. Η μαγειρική θέλει απλά φαντασία μεράκι, να γνωρίζουμε καλά τα υλικά μας, το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό εαν προσθέσουμε και χαμόγελο την ώρα της δημιουργίας. Μερικά κόλπα μαγειρέματος. 
  • Αν θέλουμε να μαγειρέψουμε πουλερικά ή ψαρικά σε λευκή σάλτσα μπορούμε αντί για κρέμα γάλακτος να σβήσουμε με λευκό κρασί και στη συνέχεια να προσθέσουμε γάλα εβαπορέ light και αλάτι, πιπέρι, ίσως και μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο κορν-φλάουρ για να πήξει η σάλτσα.
  • Αν μαγειρεύουμε κιμά, αγοράζουμε κιμά όσο το δυνατόν πιο άπαχο και δεν προσθέτουμε λάδι. Αχνίζουμε το κρεμμύδι σε νερό και προσθέτουμε τον κιμά. Όταν ο κιμάς αρχίζει και «βγάζει» το λίπος του, μαγειρεύουμε εκεί τα λαχανικά και πετάμε το υπόλοιπο λίπος για να γίνει πιο ελαφρύς ο κιμάς
  • Χρησιμοποιήστε διάφορα μπαχαρικά όπως ξύδι, ζάχαρη, μουστάρδα, γούστερ σως, ταμπάσκο, μπαχάρι, δάφνη, μοσχοκάρυδο, κανέλλα κτλ για έξτρα νοστιμιά χωρίς περιττές θερμίδες. Τα περισσότερα μπαχαρικά δεν παχαίνουν και είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία. Μπορείτε επίσης μερικά κρεατικά και πουλερικά να τα σβήσετε με κόκκινο ή λευκό κρασί, ενώ το ούζο προσφέρει μια ξεχωριστή γεύση στα θαλασσινά.
  • Εμπλουτίζουμε τα φαγητά μας με λαχανικά για να γίνονται πιο νόστιμα, να παίρνουμε περισσότερες βιταμίνες και λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, και κυρίως να χορταίνουμε περισσότερο: π.χ. μπιζέλια και μανιτάρια στον κιμά και στην καρμπονάρα, πιπεριές κόκκινες και πράσινες στο κρέας και τα θαλασσινά, έξτρα ντομάτα ή cherry ντοματάκια στη σάλτσα και ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρια στην ομελέτα. Η προσθήκη καινούργιων λαχανικών σε ήδη οικείες συνταγές βοηθά παιδιά που είναι δύσκολα και επιλεκτικά στο φαγητό τους να τα δοκιμάσουν και σιγά-σιγά να τα αποδεχτούν
  • Σαν συνοδευτικό στα γεύματά σας προσθέστε λαχανικά στο ατμό, στο γκριλ ή ελαφρώς σωταρισμένα (π.χ. σπανάκι με λεμόνι, μπιζέλι-καρότα-καλαμπόκι, κολοκυθάκια, λαχανάκια Βρυξελλών, πιπεριές ψητές) για περισσότερο χρώμα και ποικιλία στη γεύση
  • Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr
 
ΛΑΔΕΡΑ
ΨΑΡΙΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ
5.00€
ΞΙΦΙΑΣ
40.00€
ΧΑΝΤΡΕΣ
5.00€
ΒΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ
30.00
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ  ΓΕΜΙΣΤΑ
6.00€
ΜΟΥΣΜΟΥΛΙΑ
40.00
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€
ΘΡΑΨΑΛΟ ΦΡΕΣΚΟ
10.00€
ΓΕΜΙΣΤΑ 3ΤΕΜ.
7.00€
ΓΑΛΕΟΣ
10.00
ΜΠΑΜΠΙΕΣ
5.00€




ΣΑΡΔΕΛΛΑ
7.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ ΑΛΟΙΦΗΣ


ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
3.00€


ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
3.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΦΑΒΑ ΜΕ ΛΑΚΟ
3.00€
ΒΛΗΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
4.00€
ΤΖΑΤΖΙΚΙ
3.00€
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4.00€


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ
6.00€
ΚΡΕΑΤΑ
ΜΑΡΟΥΛΙ
3.00€
 ΜΟΣΧΑΡΙ  ΣΟΦΡΙΤΟ
9.00€
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
3.00€
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
9.00€
ΝΤΟΜΑΤΑ
3.00€
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΜΠΙΦΤΕΚΙ
8.00€
ΠΙΤΕΣ - ΤΥΡΙΑ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
5.00€
ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙΑ
8.00€
ΦΕΤΑ
2.50€
ΚΑΤΣΙΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
10.00€
ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ ΨΗΤΟ
5.00€
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
   7.00€
ΜΠΟΥΓΙΟΥΝΤΡΙ
5.00€


ΓΡΑΒΙΕΡΑ
4.00€
ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛ
 7.00€