Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/07/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Μυστικά για άψογες, πεντανόστιμες μακαρονάδες
Ένας έξυπνος τρόπος για να δέσεις μια σάλτσα που έγινε αραιή Μυστικά για να "σφίξει" και πάλι η σάλτσα που έγινε νερουλή!
Έβαλες όλη σου την μαεστρία για την πιο γευστική σάλτσα μακαρονάδας. Είτε όμως η ντομάτα είχε πολλά υγρά, είτε σου έπεσε παραπάνω νερό, η σάλτσα σου δεν είναι αρκετά πηχτή. Μην στενοχωριέσαι. Η μαγεία της μαγειρικής είναι πως μπορεί να διορθώσει (σχεδόν) καθέ μικρή και μεγάλη καταστροφή.
Για να πήξει μια σάλτσα που είναι πολύ νερουλή λοιπόν, λιώσε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι σε ελάχιστο νερό και ρίξτο στην σάλτσα που βράζει. Ένα ακόμη μυστικό είναι να ρίξεις ένα μικρό κομμάτι πατάτας μέσα στη σάλτσα. Το άμυλο που θα αφήσει η πατάτα μέσα στη σάλτσα, θα την κάνει να γίνει πιο πηχτή. Αυτό το τελευταίο είναι ένα πολύ καλό κόλπο για να μειωθεί και το παραπάνω αλάτι σε ένα φαγητό στην κατσαρόλα!

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις να σουρώνεις τα μακαρόνια σου σωστά;
Δεν είναι κάποιο επτασφράγιστο μυστικό. Απλές κινήσεις για τα πιο λαχταριστά μακαρόνια...
Ένα από πιο σημαντικά σημεία για την επιτυχία ενός ωραίου πιάτου ζυμαρικών είναι, λοιπόν και το σούρωμα. Μόλις λοιπόν βράσουν τα μακαρόνια σου, πρέπει να τα σουρώσεις αστραπιαία. Μεγάλη προσοχή, μπορεί το νερό να είναι καυτό, όμως δεν πρέπει να το αραιώσεις με κρύο. Βάλε το σουρωτήρι στον νεροχύτη σου και γύρισε εκεί την κατσαρόλα. Τέλος, εφόσον τα μακαρόνια σου είναι στο διάτρητο σκεύος, δεν χρειάζεται να τα ξεπλύνεις με κρύο νερό. Πρώτα από όλα γιατί έτσι το φαγητό σου θα κρυώσει και επιπλέον γιατί μπορέι τα μακαρόνια σου να κολλήσουν .Τα ζυμαρικά πρέπει να τα σουρώνεις διατηρώντας όλη τη θερμοκρασία του βρασμού.

Γιατί καθυστερεί να βράσει το νερό για τα μακαρόνια; Περιμένεις με τις ώρες να κοχλάσει το νερό;
Θυμάσαι στο σχολείο όταν έκανες φυσική και χημεία. Ε, λοιπόν το ίδιο ισχύει και εδώ! Αν προσθέσεις αλάτι στην κατσαρόλα πριν πάρει βράση το νερό, τότε το... σημείο βρασμού θα παραταθεί. Με πολύ απλά λόγια στο αλατισμένο νερό, το νερό βράζει πιο αργά. Περίμενε λοιπόν να δείς το νερό να κοχλάζει και ύστερα αλάτισε!

  
Κατσικάκι ριγανάτο
Κοτοπουλο φιλετο
ΛΑΔΕΡΑ
Ψαρονέφρι γεμιστό
 Φασολακια  
Μοσχάρι σοφρίτο
Μελιτζάνες φούρνου
Κεφτεδάκια    
 Γεμιστά              
ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Μανιτάρια γεμιστα
Τυρόπιτα
ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
βακαλάοι
Σκορδαλιά
Σαρδέλλα
Φάβα
Γαρίδα
Τυροκαφτερή
θράψαλο
Τζατζίκι