Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/07/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Το Κυριακάτικο τραπέζι είναι μία στιγμή ιερή. Για τη δική σου ζωή αλλά και εκείνη της οικογένειάς σου. Ένα τραπέζι που η οικογένεια έχει την ευκαιρία όχι μόνο να συναντηθεί αλλά να κάνει και ανασκόπηση της εβδομάδας, να ασκήσει κριτική, μέχρι και να καταστρώσει την εξωτερική πολιτική της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Μπορεί η μάνα να υπαγορεύει ότι θα φάμε φακές την Τετάρτη αλλά το μενού της Κυριακής είναι υπόθεση του οικογενειάρχη
  Μακαρόνια με κιμά
Το φαγητό των φαγητών, ο βασιλιάς της οικογενειακής μας ζούγκλας και ένα πιάτο που έχει την τιμητική του σε κάθε σπίτι ανεξαιρέτως. Προσπαθώ πάρα πολύ να σκεφτώ κάποιον γνωστό μου που να μην λαχταρά μια μακαρονάδα με κιμά και δεν βρίσκω. Από την άλλη σκέφτομαι πόσοι άλλοι τρύπωναν σαν εμένα μικροί στην κουζίνα να πάρουν μια πηρουνιά μακαρόνια και να την βουτήξουν στον κιμά, πριν καν φτάσουν στο τραπέζι.
Η δική μου συμβουλή: Να υπάρχει για όλους ένα δεύτερο πιάτο. Τα μακαρόνια με κιμά δεν είναι ποτέ αρκετά.
Μουσακάς Οι νοικοκυρές τον χαρακτηρίζουν “μπελαλίδικο”. Όχι δηλαδή εκείνες που περηφανεύονται για τη δεινότητά τους στην κουζίνα και δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι βαριούνται να ασχοληθούν με το τηγάνισμα της μελιτζάνας και την μπεσαμέλ. Θέλει δουλίτσα ο μουσακάς. Αλλά όταν βγαίνει το ταψί από το φούρνο και βλέπεις ψηλά τη μπεσαμέλ να κοχλάζει και την πατάτα κάτω κάτω να ποτίζει από τα ζουμιά του κιμά, καμία ταλαιπωρία δεν έχει πια σημασία.
Η δική μου συμβουλή: Φύλαξε ένα κομμάτι για το βράδυ ή την επόμενη ημέρα. Ο μουσακάς είναι από τα φαγητά που πρέπει να “κάτσουν” λίγο για να πάνε τα αρώματα και οι γεύσεις σε κάθε γωνιά του κομματιού που έρχεται στο πιάτο σου.
Κάτι υπέροχο στο φούρνο με πατάτες
Στην αρχή έγραψα κοτόπουλο με πατάτες. Μετά όμως θυμήθηκα τα χοιρινά ρολά της μάνας μου. Ή κάτι μεγάλα κομμάτια αρνιού που η πέτσα τους βασανίζεται στο φούρνο και δίνει γεύση στις πατάτες. Οπότε δεν έγραψα μόνο το κοτόπουλο. Γιατί ο φούρνος και το ταψί επιτρέπουν στην νοικοκυρά να παίξει με πολλά κρέατα.
Η δική μου συμβουλή: Να έχεις πάντα σε ετοιμότητα τα συνοδευτικά ενός κρέατος ή πουλερικού με πατάτες στο φούρνο. Μια πολύ καυτερή μουστάρδα κι έναν τόνο φέτα.
Γιουβέτσι
Πανηγύρι στην οικογένεια. Αν είχαμε καμπαναριό στο σπίτι θα τη χτύπαγα την καμπάνα να μάθει όλη η γειτονιά τι υπάρχει στο τραπέζι μας. Το γιουβέτσι θα το βρεις σε πολλές παραλλαγές χάρη και στην προέλευσή του. Σε αυτή τη χώρα όμως μερικά χαρακτηριστικά είναι κοινά. Το μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα και το σωστά μαγειρεμένο κριθαράκι που έχει ποτίσει όλα τα αρώματα της σάλτσας και του κρέατος, απογειώνοντας το φαγητό.
Η δική μου συμβουλή: Προτίμησε ένα αρκετά αλμυρό και πικάντικο τυρί να τρίψεις πάνω από το γιουβετσάκι σου.
ΠΗΓΗ  http://www.oneman.gr/


ΛΑΔΕΡΑ
ΨΑΡΙΑ

5.00€
ΚΑΡΑΒΙΔΑ ΣΠΑΓΕΤΙ
50.00€
ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΛΑΜΙΟΥ
5.00€
ΒΑΚΑΛΑΟΙ
40.00
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ  ΓΕΜΙΣΤΑ
6.00€
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑΚΙ
30.00
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝ
10.00€
ΓΕΜΙΣΤΑ 3ΤΕΜ.
7.00€
ΓΑΛΕΟΣ
10.00
 
5.00€
ΓΑΥΡΟΣ
7.00€


ΣΑΡΔΕΛΛΑ
7.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ ΑΛΟΙΦΗΣ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
10.00€
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
3.00€


ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
3.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΦΑΒΑ ΜΕ ΛΑΚΟ
3.00€
ΧΟΡΤΑ
4.00€
ΤΖΑΤΖΙΚΙ
3.00€
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4.00€


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ
6.00€
ΚΡΕΑΤΑ
ΜΑΡΟΥΛΙ
3.00€
 ΜΟΣΧΑΡΙ  ΣΟΦΡΙΤΟ
9.00€
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
3.00€
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
9.00€
ΝΤΟΜΑΤΑ
3.00€
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΜΠΙΦΤΕΚΙ
8.00€
ΠΙΤΕΣ - ΤΥΡΙΑ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
5.00€
ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙΑ
8.00€
ΦΕΤΑ
2.50€


ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ ΨΗΤΟ
5.00€
ΒΕΤΟΥΛΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
   10.00€
ΜΠΟΥΓΙΟΥΝΤΡΙ
5.00€


ΓΡΑΒΙΕΡΑ
4.00€
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΝΤΑΒΑ
10.00€
ΤΥΡΟΠΙΤΑ
5.00€