Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/07/2015

Καλημέρα αγαπητοί διαβάτες που περιπολείτε τον κυβερνοχώρο και επισκεφτοσαστε αυτή την σελίδα μας. Προσπαθούμε από εδω όσο μπορούμε, να μάθουμε περισσότερα για το φαγητό και τα κόλπα μαγειρικής, αλλά και πολλά ακόμη θέμτα. Στην κουζίνα, όπως και στη ζωή, τα πάντα εξαρτώνται από τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και τις προθέσεις μας. Αν αποφασίζαμε να αφιερώσουμε χρόνο σε αυτά που μαγειρεύουμε, πολύ σύντομα θα ανακαλύπταμε την κρυφή γοητεία του αργού μαγειρέματος. Η εποχή μας, βέβαια, έχει κηρύξει τον πόλεμο στις κατσαρόλες και ευαγγελίζεται την ευκολία του γρήγορου φαγητού, διακηρύσσοντας πως οι ώρες που περνάμε στην κουζίνα είναι σκλαβιά. Αν πιστεύεις πως ο χρόνος που αφιερώνεις για τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου, ο χρόνος που αφιερώνεις για να κάνεις κάτι που σου αρέσει, στην τελική, είναι χαμένος χρόνος, τότε ακολούθησε το πνεύμα της εποχής, σου ταιριάζει κι όλα καλά...
Αργό μαγείρεμα σημαίνει καταρχήν χαμηλή φωτιά και καλά κλειστή κατσαρόλα: τα κρέατα, τα ψάρια ή τα λαχανικά, μαγειρεύονται με λιγοστά υγρά, "a l' etouffee" όπως λένε οι Γάλλοι, χάρη στην καταπιεσμένη, "πνιγμένη" ήπια δύναμη του ατμού μιας ερμητικά κλεισμένης κατσαρόλας. Σε αυτό το «a l' etouffee», ταυτίζονται ή συναντώνται ως έννοιες το ιταλικό stufato, με το αγγλικό stew, το επίσης γαλλικό ragout ή τo ιταλικό ragu, το γαλλικό braise, αλλά και οι ελληνικές (δάνειες) λέξεις στιφάδο ή στουφάτο. Επιλέγουμε να μαγειρέψουμε με αυτόν τον τρόπο όποτε το καλούν τα υλικά μας. Το κυνήγι, φτερωτό και μη, τα μεγάλα πουλερικά, όπως η γαλοπούλα, η πουλάδα, η χήνα ή ο φασιανός, αλλά και η γίδα, το ζυγούρι, το βετούλι ή και κάποια δύσκολα κομμάτια του βοδινού ή και του μοσχαριού, που θεωρούνται δεύτερης ή και τρίτης κατηγορίας, αποδεικνύονται εξαιρετικής νοστιμιάς, όταν, τελικά, σιγομαγειρευτούν. Με το αργό μαγείρεμα αναδεικνύονται όμως και πολλά λαχανικά: τα βολβόριζα, οι κόνδυλοι, το κιχώριο (αντίβ), κάποια είδη λάχανου αλλά και μανιταριών, όπως τα βασιλομανίταρα.
ΛΑΔΕΡΑ
ΨΑΡΙΑ

5.00€
ΚΑΡΑΒΙΔΑ ΣΠΑΓΕΤΙ
50.00€
ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΛΑΜΙΟΥ
5.00€

40.00
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ  ΓΕΜΙΣΤΑ
6.00€

30.00
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€
ΘΡΑΨΑΛΟ ΦΡΕΣΚΟ
10.00€
ΓΕΜΙΣΤΑ 3ΤΕΜ.
7.00€
ΓΑΛΕΟΣ
10.00
 
5.00€
ΓΑΥΡΟΣ
7.00€


ΣΑΡΔΕΛΛΑ
7.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ ΑΛΟΙΦΗΣ
ΜΥΛΟΚΟΠΙΑ
35.00€
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
3.00€


ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
3.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΦΑΒΑ ΜΕ ΛΑΚΟ
3.00€
ΧΟΡΤΑ
4.00€
ΤΖΑΤΖΙΚΙ
3.00€
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4.00€


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ
6.00€
ΚΡΕΑΤΑ
ΜΑΡΟΥΛΙ
3.00€
 ΜΟΣΧΑΡΙ  ΣΟΦΡΙΤΟ
9.00€
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
3.00€
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
9.00€
ΝΤΟΜΑΤΑ
3.00€
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΜΠΙΦΤΕΚΙ
8.00€
ΠΙΤΕΣ - ΤΥΡΙΑ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
5.00€
ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙΑ
8.00€
ΦΕΤΑ
2.50€


ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ ΨΗΤΟ
5.00€
ΒΕΤΟΥΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
   8.00€
ΜΠΟΥΓΙΟΥΝΤΡΙ
5.00€


ΓΡΑΒΙΕΡΑ
4.00€


ΤΥΡΟΠΙΤΑ
5.00€