Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 16/07/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Λίγα λόγια για την αστακοκαραβίδα ένας επιλεκτικός μεζές. Με γεύση αντιστρόφως ανάλογη της εμφάνισης και της ευκολίας σύλληψης τής η κωλοχτύπα φιγουράρει στην κορυφή των θαλασσιων εδεσμάτων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν γευστικά την κωλοχτύπα από τον δημοφιλή γκουρμεδιάρη αστακό και ακόμα περισσότεροι αυτοί που θεωρούν επιτυχημένο ένα ψάρεμα αρκεί να περιλαμβάνει μια δυο από αυτό το οστρακόδερμο είδος.
Εκτός απο επιστημονική ονομασία skyllarus arctus και την πιο ευρέα διαδεδομένη ως κωλοχτύπα είναι επίσης γνωστή και ως κουκουβάγια, καραβίδα, κούτσα, αστακοκακαραβίδα, λασποκαβούρι και αρκετες ακομα ονομασίες που της προσδίδουν ανά την Ελλάδα. Αυτό που δεν αλλάζει όμως όπως και αν την προσφωνούν είναι το χαρακτηριστικό “Μμμμμ…” όταν η σάρκα της παίζει με τον ουρανίσκο μας. Με λίγο πιο μπρουταλ υφή και επίγευση από αυτή του αστακού αλλά πιο θαλασσινή και ιδιαίτερη η κωλοχτύπα αποτελεί γαστρονομικό όνειρο και λατρευτό θήραμα κάθε καλοφαγά ψαροκυνηγού.
Από τους μεγαλύτερους θαλάσσιους εχθρούς της κωλοχτύπας είναι το χταπόδι. Σε περιοχές που παρουσίαστηκε μείωση στον πλυθησμό του δεύτερου παρατηρήθηκε υπερπλυθησμός του πρώτου. Ο μεγαλύτερος όμως εχθρός για την κωλοχτύπα είναι ο άνθρωπος, όπως άλλωστε και για πολλά ακόμα είδη.

Αποτέλεσμα εικόνας για κολοχτυπα 
Χιουνκιάρ μπεγεντί
Κοτοπουλο φιλετο
ΛΑΔΕΡΑ
Ψαρονέφρι γεμιστό
 Φασολακια  
Μοσχάρι σοφρίτο
Μελιτζάνες φούρνου
Κεφτεδάκια    
 Γεμιστά              
ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Μανιτάρια γεμιστα
Τυρόπιτα
ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
μυλοκόπια
Σκορδαλιά
Σαρδέλλα
Φάβα
Καραβίδα γιγας
Τυροκαφτερή
θράψαλο
Τζατζίκι