Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 02/07/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε να αγαπάτε και να φροντίζετε τον διπλανό σας. Να συνεχίσουμε και σήμερα για την αρχαία Ελλάδα.
Οι Έλληνες υπερηφανεύονταν για τη αυστηρότητα της διατροφής τους. Από τα τέλη της ελληνιστικής και κατόπιν της ρωμαϊκής περιόδου οι εύπορες τουλάχιστον οικογένειες χάνουν την λιτότητα. Οι συζητήσεις των συμποσίων γινόταν συνήθως γύρω από τις απόψεις τους για το κρασί και τη γαστρονομία, αλλά και για την ποικιλία κρεάτων και λαχανικών. Όπως σήμερα έτσι και τότε υπήρχαν κοινά γεύματα τα οποία ονομάζονταν συσσίτια. Σε αυτά αναγκαστικά συμμετείχαν άντρες όλων των ηλικιών στα πλαίσια κοινωνικού ή θρησκευτικού περιεχόμενους. Πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις υπήρχαν στην Σπάρτη και την Κρήτη, αλλά ορισμένες πηγές κάνουν αναφορά και σε άλλα μέρη. Στην Αρχαία Σπάρτη ήταν αναγκαστικό το να συμμετέχεις στα συσσίτια. Μια από τις υποχρεώσεις των μελών της σπαρτιατικής κοινωνίας ήταν το να προσφέρουν τρόφιμα για την διατροφή που τους παρείχε το κράτος. Αν κάποιος δεν ήταν υπάκουος αυτής της υποχρέωσης τιμωρούνταν. Σε σχέση με τα συμπόσια, τα συσσίτια ήταν πολύ πιο απλά.
ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ..
αλεύρι= άλφιτα
κρεμμύδι= κρόμμυον
κουκιά= κύαμοι
ψωμί= άρτος
σιτάρι= πύρος
παστέλι= σησαμίς»
τούρτα= άμμιλος
κριθάρι= κριθαι