Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/06/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Ο κάθε άνθρωπος όταν συναντάει έναν συνάνθρωπο του για πρώτη φορά παρατηρεί κάτι διαφορετικό όσον αφορά την εμφάνιση του άλλου. Τον κάθε άνθρωπο τον προσελκύει κάτι διαφορετικό και δίνει βάση σε αυτό.
Υπάρχουν κάποια στοιχεία όμως που είναι συνήθως κοινά για όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα ένα όμορφο χαμόγελο. Έρευνα έχει δείξει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα φαγητά που μπορούν να κάνουν το χαμόγελο σας πιο όμορφο. Για να δούμε λοιπόν ποια είναι τα φαγητά αυτά… Τα τραγανά φαγητά, όπως τα καρότα και οι ξηροί καρποί βοηθούν στη δημιουργία του σάλιου. Το σάλιο εξουδετερώνει τα οξέα που προκαλούνται από τα βακτήρια. Αντίθετα τα φαγητά που περιέχουν πολύ ζάχαρη βοηθούν την ανάπτυξη των βακτηρίων και την δημιουργία πλάκας. Το γάλα και το τυρί παράγουν ασβέστιο που κάνει τα δόντια γερά και δυνατά αλλά και μια πρωτεΐνη που μειώνει τα βακτήρια. Το σκόρδο, τα μήλα, τα σταφύλια, τα μανιτάρια και το κακάο καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν κακή αναπνοή και ασθένειες των ούλων.
Οι σταφίδες περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία περιορίζουν την ανάπτυξη ενός βακτηρίου που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και ασθένειες των ούλων.
Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία περιορίζουν την ανάπτυξη ασθενειών των ούλων. Οι πολυφαινόλες επίσης στο μαύρο τσάι βοηθούν στην καταπολέμηση της κακής αναπνοής.
Το νερό βοηθάει στο να διατηρούνται τα χείλη και ο λαιμός υγρά με αποτέλεσμα να μην νιώθει το στόμα σας στεγνό. Αν το στόμα σας είναι στεγνό μπορεί να έχετε κακή αναπνοή και μια άσχημη γεύση στο στόμα.
Έρευνα έχει δείξει ότι το γιαούρτι βοηθάει στην προστασία των ούλων αλλά και στην καταπολέμηση της κακής αναπνοής. 


Κατσικάκι στο νταβά
Κοτοπουλο φιλετο
ΛΑΔΕΡΑ
Ψαρονέφρι γεμιστό
 Φασολακια  
Μοσχάρι σοφρίτο
Μελιτζάνες φούρνου
Κεφτεδάκια    
 Γεμιστά              
ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Μανιτάρια γεμιστα
Τυρόπιτα
ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Βακαλουδια
Σκορδαλιά
Σαρδέλλα
Φάβα
Κοτσομούρα
Τυροκαφτερή
Γόνος    
Τζατζίκι
Ψαρονέφρι με σάλτσα τυριού