Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/06/2015



Καλημέρα καλή δύναμη να περάσετε μια υπέροχη εβδομάδα με χαμόγελο και υγεία, για να εχεις όμως υγεία πρέπει να στηρίζεσαι σε καλή διατροφή. Για να δούμε μερικες τροφές για σούπερ υγεία.
Πράσινο τσάι για την κυκλοφορία
Το πράσινο τσάι μειώνει τη χοληστερίνη, διατηρεί σε φόρμα την καρδιά, τις αρτηρίες, τον εγκέφαλο και μειώνει κατά 21% την πιθανό­τητα του εγκεφαλικού, χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει. Για να έχετε αυτά τα οφέλη πρέπει να πίνετε τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα.
Μήλα για την υγεία του στήθους
Σύμφωνα με τις μελέτες των ειδι­κών όλες οι ποικιλίες μήλων είναι πολύτιμος σύμ­μαχος ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Χάρη στα φλαβο­νο­ειδή που περιέχουν μειώ­νουν την πιθανότητα της νόσου και επιβραδύνουν την εξέλιξή της. Οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, αλλά δεν υπάρχει όριο στην ποσότητα των μήλων που μπορούμε να τρώμε την ημέρα. Αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό, καλό είναι να τρώτε όσα περισσότερα μπορείτε.
Μύρτιλα, το ελιξίριο της μακροζωίας
Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας, αρκεί όμως να τρώγονται σκέτα και όχι μαζί με γάλα, όπως στα smoothies, διότι οι πρωτεΐνες του γάλακτος εμποδίζουν την αφομοίω­ση των ωφέλιμων αντιοξειδω­τικών συστατικών του φρού­του. Αρκούν 200 γραμ. μύρτι­λα την εβδομάδα για να αυξή­σου­με κατά 9% την άμυνα του οργα­νισμού ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.
Μέλι, το ισχυρό αντιβακτηριακό
Το γλυκό προϊόν των μελισσών καταστρέφει αποτελεσματικά μικρόβια και βακτήρια και είναι το καλύτερο φάρμακο για τον πονόλαιμο και τον βήχα, αλλά και για το έλκος του στομάχου. Οι ευεργετικές του ιδιότητες οφείλονται στις πολυφενόλες που περιέχει, ειδικά το μέλι με σκούρο χρώμα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αντί για τη ζάχαρη στο τσάι και στα ρο­­φήματα, αλλά και στα γλυκά, ή με ψωμί στο πρωινό σας.
Κρόκος για δυνατό ανοσοποιητικό
Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα και αρκεί μια ελάχιστη ποσότητα την ημέρα για να ενισχύσετε το ανοσο­ποιη­τικό, να μειώσετε τη χοληστερίνη και να διατηρήσετε τον οργανισμό σας υγιή και δυνατό. Μπορείτε να το προσθέσετε στο ρύζι ή στα ζυμαρικά, στο τσάι ή να το διαλύσετε σε ένα ποτήρι νερό.
Ψάρι για γερή καρδιά
Σύμμαχος της καρδιάς και του κυκλοφορικού, χάρη στην περιεκτικότητα σε λιπαρά ωμέγα-3. Προσοχή όμως στο είδος του ψαριού και στον τρόπο μαγειρέματος. Αποφύγετε τα τηγανητά ψάρια και θαλασσινά και προτιμήστε σκουμπρί, σαρδέλες, σολομό στη σχάρα, στον φούρνο ή στον ατμό. Τρώγοντας ψάρι δύο φορές την εβδομάδα θωρακίζετε την υγεία σας.
Μπανάνες και σπανάκι για καλή διάθεση
Σύμφωνα με τις μελέτες των ειδικών, οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνη Β6, η οποία προκαλεί την παραγωγή σεροτονίνης από τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να νιώθου­με πιο καλοδιάθετοι, ενώ το σπανάκι περιέχει βιταμίνη Β9, με την ίδια δράση. Για να έχετε αυτά τα ωφέλιμα αποτελέ­σμα­τα είναι αρκετή μισή μπανάνα την ημέρα ή 130 γρ. σπανάκι.

πηγη  http://www.ethnos.gr/
Κολοκυθοκορφάδες
Κατσικάκι στο νταβα
ΛΑΔΕΡΑ
Ψαρονέφρι γεμιστό
 Φασολακια  
Μοσχάρι σοφρίτο
Μελιτζάνες φούρνου
Κεφτεδάκια    
 Γεμιστά              
ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Μανιτάρια γεμιστα
Τυρόπιτα
ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Βακαλουδια
Σκορδαλιά
Σαρδέλλα
Φάβα
Κοτσομούρα
Τυροκαφτερή
Γόνος    
Τζατζίκι