Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 07/06/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε.
Οι Ιταλοί δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στην καλή και υγιεινή κουζίνα και μάλιστα φημίζονται για τα νόστιμα πιάτα τους.
Ας δούμε μερικά tips που κάνουν τα σπιτικά ιταλικά πιάτα αυθεντικά, θρεπτικά και υγιεινά…

Επιλέξτε… εποχιακά
Επιλέξτε πρώτες ύλες και προϊόντα της εποχής, όσο το δυνατόν περισσότερο και για καλύτερη γεύση, αλλά και για πιο οικονομικά γεύματα. Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν στα τυπικά πιάτα τους, φρέσκα προϊόντα και δε χρειάζεται έτσι να προσθέτουν ενισχυτικά γεύσης, λιπαρά, αλάτι ή ζάχαρη για να βελτιώσουν τη γεύση. Επιπλέον, τα φρέσκα, εποχικά προϊόντα, είναι συνήθως πιο θρεπτικά.
Τα «μυστικά» των ζυμαρικών
Όταν φτιάχνετε ζυμαρικά, υπολογίστε όχι περισσότερα από 120 γρ. ανά άτομο. Συχνά κάνουμε το λάθος και ρίχνουμε όλο το πακέτο των ζυμαρικών στην κατσαρόλα και στο τέλος τρώμε πάρα πολύ.
Επίσης, προσέξτε να μην παραβράζετε τα ζυμαρικά σας, καθώς τα al dente ζυμαρικά έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τα παραβρασμένα κι έτσι θα σας χορτάσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Προσοχή στο λάδι!
Δεν ξέρουμε μόνο εμείς από καλό λάδι, αλλά και οι Ιταλοί. Αν δεν το κάνετε ήδη, χρησιμοποιήστε μια καλή ποιότητα ελαιολάδου, τόσο για να τηγανίσετε και να μαγειρέψετε, όσο και ωμό. Το ελαιόλαδο είναι πολύ καλύτερο από όλα τα άλλα μαγειρικά έλαια και σίγουρα προτείνεται για μαγείρεμα, από το βούτυρο ή τη μαργαρίνη (αν θέλετε να είστε υγιείς). Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά, όπως τα μονοακόρεστα και ωμέγα-3, ενώ επίσης περιέχει και αντιοξειδωτικά.
Ψάρι
Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον δύο μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα. Τα ψάρια είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του ιταλικού διαιτολογίου, όπως και πολλά οστρακοειδή, τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από ένα νόστιμο πιάτο με ψαρικά.
Μαγειρέψτε!
Η ικανοποίηση που θα λάβετε από το φαγητό σας, θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν μαγειρεύετε οι ίδιοι ένα με δύο γεύματα κάθε εβδομάδα. Έτσι, θα ξέρετε ακριβώς τι συμβαίνει στην κατσαρόλα και το πιάτο σας. Φτιάξτε μόνοι σας σάλτσες, κεφτέδες ή κρεατικά το Σαββατοκύριακο που έχετε χρόνο και μέσα στην εβδομάδα συμπληρώστε τα με ζυμαρικά, ρύζι ή λαχανικά.

ΜΕΝΟΥ  ΗΜΕΡΑΣ

ΨΩΜΙ Κ.Λ.Π    0.50€
ΨΑΡΙΑ
      ΛΑΔΕΡΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ  ΓΕΜΙΣΤΑ

6.00€
6.00€
6.00€
ΣΤΕΙΡΑ  ΦΕΤΑ
ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ  ΦΕΤΑ
ΜΑΡΙΔΑΚΙ
ΣΟΥΠΙΑ  ΨΗΤΗ  ΦΡΕΣΚΙΑ
45.00€
45.00€
8.00€
10.00€
ΓΕΜΙΣΤΑ 3 ΤΕΜ
7.00€
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ
 9.00€
ΚΟΡΦΑΔΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
6.00€
 5.00€
6.00€
ΣΑΡΔΕΛΑ ΦΙΛΕΤΟ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ
ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΣΟΥΠΙΕΣ
 8.00€
10.00€
 9.00€
ΚΡΕΑΤΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ
ΡΥΖΙ-ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ- ΠΑΤΑΤΑ



 ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
ΚΑΡΑΒΙΔΑ ΨΗΤΗ
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑΚΙ
8.00€
50.00€
8.00€
ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΟΦΡΙΤΟ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΑ
9.00€
7.00€
8.00€
     ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΕΚΛΕΚΤΟ
  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ                           

7.00€
ΒΕΤΟΥΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
10.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΠΑΣΤΟ
7.00€
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤ. ΦΟΥΡΝΟ
8.00€
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
5.00€
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
9.00€
  ΣΑΛΑΤΕΣ Κ.Λ.Π

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
Χ. ΠΑΞΙΜΑΔΙ
3.00€
ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
 7.00€
8.00€
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ
ΧΟΡΤΑ
6.00€
4.00€
ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙΑ  
            ΣΑΛΑΤΕΣ ΑΛΟΙΦΗΣ
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΡΟΤΟΥ
ΦΑΒΑ
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ
          
 8.00€

3.00€
3.00€
3.00€
3.00€

ΝΤΟΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΟΥΛΙ
ΠΑΤΖΑΡΙΑ                                
            ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ ΣΧΑΡΑΣ
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΦΕΤΑ
3.00€
4.00€
3.00€
3.00€

5.00€
4.00€
2.50€