Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/05/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Ευχαριστώ πάρα πολύ τα παιδια από την Αμερική για της ευχες τους και συμβουλές. Με το καλό τους περιμένουμε να έρθουν τον Ιούλιο.
Η πεποίθηση πως όλα τα φαγητά διατηρούνται για περισσότερο καιρό μέσα στο ψυγείο είναι εντελώς λανθασμένη καθώς σε μερικά τρόφιμα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Όσο πιο πολύ τα αφήνετε στο ψυγείο τόσο πιο γρήγορα χαλάνε. Ας δούμε μερικά από αυτά καθώς και τρόπους για να τα διατηρείτε φρέσκα για περισσότερο.
Κρεμμύδια Η υγρασία που υπάρχει μέσα στο ψυγείο κάνει τα κρεμμύδια να μουχλιάζουν πιο γρήγορα. Διατηρήστε τα εκτός ψυγείου σε ξηρό και δροσερό μέρος. Μάλιστα, μην πέσετε στη συχνή παγίδα να τα βάλετε κοντά στις πατάτες, γιατί όταν αυτά τα δύο τρόφιμα έρχονται σε επαφή χαλάνε πολύ πιο γρήγορα.
Καλό είναι να μην βάζετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο γιατί χαλάνε πολύ πιο εύκολα.
Καφές Αν και ο καφές κρατάει το άρωμά του όταν βρίσκεται σε χαμηλή θερμοκρασία, μην τον αποθηκεύετε ποτέ στο ψυγείο. Yπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει τη γεύση των τροφών που είναι γύρω του. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε μεγάλες ποσότητες καφέ, τότε βάλτε τις μέσα στον καταψύκτη αλλιώς διατηρήστε τον καφέ σας σε ένα στεγανό βάζο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Βασιλικός Ο βασιλικός δεν πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο. Είναι προτιμότερο να τον βάζετε μέσα σε ένα ποτήρι με δροσερό νερό όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε λουλούδι. Μέσα στο ψυγείο μαραίνεται πιο γρήγορα και απορροφάει μυρωδιές από άλλα τρόφιμα.
Ο βασιλικός διατηρείται περισσότερο καιρό όταν μπαίνει σε ένα ποτήρι με δροσερό νερό.
Ελαιόλαδο Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να μπαίνει ποτέ στο ψυγείο εκτός κι αν θέλετε να το μετατρέψετε σε βούτυρο. Το λάδι σε χαμηλές θερμοκρασίες αρχίζει να συμπυκώνεται και να χάνει τις ιδιότητές του. Διατηρήστε το και αυτό σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Μέλι Το μέλι είναι ίσως το μοναδικό τρόφιμο που δεν χαλάει ποτέ αρκεί να διατηρηθεί καλά κλειστό σε θερμοκρασία δωματίου. Αποφύγετε να το βάλετε μέσα στο ψυγείο γιατί θα χάσει την απαλή υφή του και ενδεχομένως να χαλάσει.
Ψωμί Το ψωμί μέσα στο ψυγείο στεγνώνει πολύ γρήγορα και δεν διατηρείται φρέσκο και μαλακό. Είναι καλύτερα να το διατηρείτε εκτός ψυγείου, εκτός αν πρόκειται για φέτες του τοστ που μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο για να διατηρηθούν για μερικές μέρες παραπάνω.

Μην βάζετε το ψωμί στο ψυγείο για να διατηρηθεί φρέσκο. Καλύτερα να το έχετε για όσο αντέξει εκτός ψυγείου.
Πατάτες Οι πατάτες δεν διατηρούνται ποτέ εντός ψυγείου. Το ψυγείο θα τους αλλάξει τη γεύση και θα τις κάνει πιο γλυκές αφού το κρύο περιβάλλον μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη πιο γρήγορα. Αντ’ αυτού αποθηκεύστε τις πατάτες σας σε μια χάρτινη σακούλα σε ένα δροσερό -αλλά όχι κρύο- μέρος.
ΠΗΓΗ pirossoulis.com/8-trofima-pou-den-prepei-pote-na-valete-sto-psygeio/

“Στου Κώστα”
                                           .
ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΑΛΑΝΙΑΡΗΣ         10.00
 ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ             7.00€
                  ΛΑΔΕΡΑ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ           7.00€
 ΓΕΜΙΣΤΑ                               7.00
ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΥΡΙΩΝ                  7.00€
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ           6.00
ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ            6.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ         5.00€
 ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΠΑΣΤΟ                8.00€
ΑΡΑΚΑΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ              5.00€         
         
ΨΑΡΙΑ
                    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
  Θράψαλο    ΓΟΝΟΣ              9.00€   
Ψαρονέφρι γεμιστό           10.00€
ΣΑΡΔΕΛΑ ΨΗΤΗ                     7.00
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ      7.00€
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑΚΙ                    8.00€
ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΡΙΖΟΤΟ             7.00€
ΓΑΥΡΟΣ                                 7.00€
ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΙΝΙΣΤΟ           8.00€
ΣΤΕΙΡΕΣ                               40.00€
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ                           7.00€
ΒΑΚΑΛΑΟΙ                             35.00                                
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ                       7.00€
 Μπακαλιάρος  σε πολλά κόλπα  
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ           8.00

                                   Χαμόγελο και καλή διάθεση είναι δωρεάν



Η ημερομηνία λήξης είναι απαραίτητη στα τρόφιμα (και όχι μόνο). Συχνά, όμως, μας αναγκάζει να πετάμε μεγάλες ποσότητες από τροφές που θα μπορούσαν να καταναλωθούν για μερικές ακόμα ημέρες. Ζητήσαμε από τις τεχνολόγους τροφίμων κ. Ιωάννα Γρηγοράκη και κ. Αργυρώ Παΐσσιου να μας εξηγήσουν πότε πραγματικά πρέπει να πετάγεται ένα τρόφιμο, ειδικά όταν δεν είναι συσκευασμένο, άρα δεν αναγράφει ημερομηνία λήξης.
Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει η κ. Παΐσιου, η διάρκεια ζωής ενός προϊόντος είναι ένα σύνθετο θέμα και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τρεις από τους βασικότερους είναι η φύση του προϊόντος (π.χ. ψάρι, δημητριακά), τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος που θα αποθηκευτεί αυτό (θερμοκρασία περιβάλλοντος, ψυγείο, κατάψυξη) και οι ιδιότητες της συσκευασίας (υπάρχουν συσκευασίες κατάλληλες για να προστατεύουν ένα τρόφιμο από τυχόν αλλοιώσεις και συσκευασίες που γίνονται αυτές πηγή αλλοίωσης του προϊόντος). Οι ημερομηνία λήξης στα τρόφιμα προκύπτει λαμβάνοντας υπ'όψιν τους παραπάνω παράγοντες, μετά από μία σειρά πειραμάτων και σε διάφορες συνθήκες και μέσω μαθηματικών μοντέλων.
Είναι, όμως απόλυτα αυστηρή η ημερομηνία αυτή; Και τι γίνεται με τα τρόφιμα που αγοράζουμε «χύμα» και δεν αναγράφουν ημερομηνία λήξης επάνω στη συσκευασία;
- See more at: http://www.mama365.gr/12276/pote-halane-pragmatika-ta-trofima.html#sthash.eCulVH5r.dpuf
Η ημερομηνία λήξης είναι απαραίτητη στα τρόφιμα (και όχι μόνο). Συχνά, όμως, μας αναγκάζει να πετάμε μεγάλες ποσότητες από τροφές που θα μπορούσαν να καταναλωθούν για μερικές ακόμα ημέρες. Ζητήσαμε από τις τεχνολόγους τροφίμων κ. Ιωάννα Γρηγοράκη και κ. Αργυρώ Παΐσσιου να μας εξηγήσουν πότε πραγματικά πρέπει να πετάγεται ένα τρόφιμο, ειδικά όταν δεν είναι συσκευασμένο, άρα δεν αναγράφει ημερομηνία λήξης.
Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει η κ. Παΐσιου, η διάρκεια ζωής ενός προϊόντος είναι ένα σύνθετο θέμα και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τρεις από τους βασικότερους είναι η φύση του προϊόντος (π.χ. ψάρι, δημητριακά), τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος που θα αποθηκευτεί αυτό (θερμοκρασία περιβάλλοντος, ψυγείο, κατάψυξη) και οι ιδιότητες της συσκευασίας (υπάρχουν συσκευασίες κατάλληλες για να προστατεύουν ένα τρόφιμο από τυχόν αλλοιώσεις και συσκευασίες που γίνονται αυτές πηγή αλλοίωσης του προϊόντος). Οι ημερομηνία λήξης στα τρόφιμα προκύπτει λαμβάνοντας υπ'όψιν τους παραπάνω παράγοντες, μετά από μία σειρά πειραμάτων και σε διάφορες συνθήκες και μέσω μαθηματικών μοντέλων.
Είναι, όμως απόλυτα αυστηρή η ημερομηνία αυτή; Και τι γίνεται με τα τρόφιμα που αγοράζουμε «χύμα» και δεν αναγράφουν ημερομηνία λήξης επάνω στη συσκευασία;
- See more at: http://www.mama365.gr/12276/pote-halane-pragmatika-ta-trofima.html#sthash.eCulVH5r.dpuf
Η ημερομηνία λήξης είναι απαραίτητη στα τρόφιμα (και όχι μόνο). Συχνά, όμως, μας αναγκάζει να πετάμε μεγάλες ποσότητες από τροφές που θα μπορούσαν να καταναλωθούν για μερικές ακόμα ημέρες. Ζητήσαμε από τις τεχνολόγους τροφίμων κ. Ιωάννα Γρηγοράκη και κ. Αργυρώ Παΐσσιου να μας εξηγήσουν πότε πραγματικά πρέπει να πετάγεται ένα τρόφιμο, ειδικά όταν δεν είναι συσκευασμένο, άρα δεν αναγράφει ημερομηνία λήξης.
Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει η κ. Παΐσιου, η διάρκεια ζωής ενός προϊόντος είναι ένα σύνθετο θέμα και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τρεις από τους βασικότερους είναι η φύση του προϊόντος (π.χ. ψάρι, δημητριακά), τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος που θα αποθηκευτεί αυτό (θερμοκρασία περιβάλλοντος, ψυγείο, κατάψυξη) και οι ιδιότητες της συσκευασίας (υπάρχουν συσκευασίες κατάλληλες για να προστατεύουν ένα τρόφιμο από τυχόν αλλοιώσεις και συσκευασίες που γίνονται αυτές πηγή αλλοίωσης του προϊόντος). Οι ημερομηνία λήξης στα τρόφιμα προκύπτει λαμβάνοντας υπ'όψιν τους παραπάνω παράγοντες, μετά από μία σειρά πειραμάτων και σε διάφορες συνθήκες και μέσω μαθηματικών μοντέλων.
Είναι, όμως απόλυτα αυστηρή η ημερομηνία αυτή; Και τι γίνεται με τα τρόφιμα που αγοράζουμε «χύμα» και δεν αναγράφουν ημερομηνία λήξης επάνω στη συσκευασία;
- See more at: http://www.mama365.gr/12276/pote-halane-pragmatika-ta-trofima.html#sthash.eCulVH5r.dpuf