Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/05/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και αγάπη για τον διπλανό σας. Η μπύρα, είναι ένα ποτό που όλοι μας αγαπάμε και πίνουμε. Εκτός όμως από αυτό μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και στη μαγειρική μας, για να δώσουμε γεύση, άρωμα και σώμα στις δημιουργίες μας.

  • Το βασικότερο απ’ όλα είναι να χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας, μία μπύρα που μας αρέσει και να πίνουμε. Η επίγευση της μπύρας μένει στο φαγητό, όποτε διαλέγουμε ανάλογα με την προτίμηση μας μια μπύρα ελαφριά, φρουτώδης, με δυνατή γεύση ή πικρή.
  • Καθώς η μπύρα λόγω του λυκίσκου έχει από τη φύση της πικρή γεύση καλό είναι να χρησιμοποιούμε γλυκά λαχανικά όπως καλαμπόκι, καρότο και κρεμμύδι για να ισορροπήσουν τη γεύση.
  • Το φαγητό δεν πρέπει να κοχλάζει αλλά να σιγοβράζει για να μην πικρίσει από τη μπύρα.
  • Αν μαγειρεύουμε με ελαφριά μπύρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για λίγη ώρα για να μην χάσει τα αρώματα της. Αν όμως θέλουμε μια πιο έντονη και δυνατή γεύση, ξεκινάμε το μαγείρεμα μας με σκουρόχρωμη μπύρα.
  • Αν για κάποιο λόγο θέλουμε να απαλύνουμε τη γεύση της μπύρας πριν την μαγειρέψουμε, τη βάζουμε σε σιγανή φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Η μπύρα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε είτε για να κάνουμε μαρινάδες είτε για να τη μαγειρέψουμε, όχι όμως για να την χρησιμοποιήσουμε σε κουρκούτι τηγανίσματος.