Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 07/05/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε.
ΨΑΡΟΦΑΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Οι ευεργετικές ιδιότητες από την κατανάλωση ψαριού είναι πολλές, μιας και περιέχει φωσφόρο, ψευδάργυρο, αλλά κυρίως τα λιπαρά Ω3 που βοηθούν την υγεία και βελτιώνουν τη διάθεσή μας. Τα ψάρια είναι μία από τις καλύτερες τροφές και οι διατροφολόγοι προτείνουν να έχουμε ψάρι στο πιάτο μας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Δεν χρειάζεται μάλιστα να αγοράζουμε τα ακριβότερα, αφού και τα «πτωχά πλην τίμια» όπως ο γαύρος, η παλαμίδα, οι σαρδέλες και το σκουμπρί είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λιπαρά Ω3.
Συμβούλές για σωστή επιλογή
Αν δεν σας αφήσουν να πιάσετε με το χέρι σας το ψάρι που θα αγοράσετε, προσέξτε το σώμα τους να είναι άκαμπτο και τοξοειδές, με επίπεδη κοιλιά. Αγοράστε το τις σωστές μέρες, που σημαίνει από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, γιατί το Σάββατο πολλές φορές, ιδιαίτερα τα σούπερ μάρκετ, τα ιχθυοπωλεία δεν ανεφοδιάζονται εν όψει της Κυριακής.
Τα λιπαρά ψάρια (σκουμπρί, κολιοί, παλαμίδες, σαρδέλες) καλό είναι να τρώγονται φρέσκα. Μην τα βάζετε στην κατάψυξη. Προτιμάτε να αγοράζετε τα ψάρια στην εποχή τους, γιατί η περιεκτικότητά τους σε ευεργετικά για την υγεία στοιχεία είναι μεγαλύτερη και η τιμή τους είναι πιο χαμηλή.
Πριν αγοράσετε ένα ψάρι διαβάστε στο ταμπελάκι που αναφέρει την τιμή, τη χώρα προέλευσης και το αν είναι πελαγίσιο ή ιχθυοτροφείου.
4 σωστοί τρόποι μαγειρέματος
Βράσιμο: Εκτός από τα πολύ μικρά ψάρια, όλα τα άλλα μπορεί να γίνουν βραστά και να σερβιριστούν με τη σούπα και βραστά λαχανικά ή μόνα τους με λαδολέμονο ή μαγιονέζα.
Ψήσιμο στη σχάρα: Είναι ιδανικός τρόπος για μεγάλα και μικρά ψάρια, τα οποία όμως πρέπει να έχουν σφιχτή σάρκα. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε διπλή σχάρα για να τα γυρίζετε πιο εύκολα.
Ψήσιμο στο φούρνο: Κατάλληλος τρόπος παρασκευής για μεγάλα ή μέτρια ψάρια συνήθως με αρωματικά βότανα ή πλακί με ντομάτες και κρεμμύδια κομμένα ροδέλες.
Τηγάνισμα: Ενας από τους πιο εύκολους τρόπους παρασκευής και από τους πιο νόστιμους. Μόνο που τα τηγανητά δεν κάνουν καλό στην υγεία, ιδιαίτερα αν για το τηγάνισμα χρησιμοποιούνται άλλα λάδια εκτός του ελαιολάδου. Πριν τηγανίσετε ένα ψάρι σκουπίστε το πρώτα με απορροφητικό χαρτί, περάστε το από αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά και μετά τινάξτε το καλά.

“Στου Κώστα”
                                           .
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ      8.00€
 ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ             7.00€
                  ΛΑΔΕΡΑ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ           7.00€
 ΓΕΜΙΣΤΑ                               7.00
ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΥΡΙΩΝ                  7.00€
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ           6.00
 ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ          7.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ         5.00€
 ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΠΑΣΤΟ                8.00€
ΓΙΓΑΝΤΕΣ                                5.00           
         
ΨΑΡΙΑ
                    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
  Θράψαλο    ΓΟΝΟΣ              9.00€   
Ψαρονέφρι γεμιστό           10.00€
Χταποδι ΣΧΑΡΑΣ                 10.00
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΝΤΑΒΑ        10.00
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑΚΙ                  30.00€
ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΡΙΖΟΤΟ             7.00€
ΓΑΥΡΟΣ                             8.00€

Γαρίδα στη σχαρα                10.00€

ΒΑΚΑΛΑΟΙ                             35.00                                
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ                          7.00€
 Μπακαλιάρος  σε πολλά κόλπα  
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ           8.00

                                   Χαμόγελο και καλή διάθεση είναι δωρεάν