Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 29/01/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο καλή διάθεση πάμε για να περάσουμε μια υπέροχη ημέρα.
Η μαγειρική έχει πολλά μυστικά που τα μαθαίνει κανείς κυρίως με την εξάσκηση. Το βασικότερο είναι η καλή οργάνωση και η καλή διάθεση. Φυσικά υπάρχουν πάντα απλές μικρές απλές οδηγίες που κάνουν την ζωή μας στο μαγείρεμα πιο εύκολη. Γενικές οδηγίες
Ετοιμάστε αυτά που θα χρειαστείτε πριν ξεκινήσετε. Αυτό κάνουν οι επαγγελματίες και απλοποιεί τη διαδικασία καθώς προσπαθείτε να συνθέσετε τα υλικά.
Αγοράστε ένα μηχάνημα για να κάνετε πουρέ πατάτας. Είναι σπουδαίο εργαλείο για την κουζίνα, κοστίζει λίγα χρήματα και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον απαλό και αφράτο πουρέ πατάτας.
Φροντίστε να έχετε στη διάθεσή σας ένα ειδικό μεταλλικό κάδο με τρύπες, κατάλληλο να κάθεται σχεδόν στις περισσότερες μεγάλες κατσαρόλες σας, ώστε να ετοιμάζετε εύκολα τα λαχανικά σας στον ατμό. Προσέξτε να μην ψήσετε πολύ το μπρόκολο, θέλετε να είναι τραγανό αλλά τρυφερό.
Επενδύστε σε ένα ειδικό στραγγιστήρι για λαχανικά (salad spinner). Είναι φθηνά και άψογα στη δουλειά τους. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το κακοστραγγισμένο μαρούλι ή λάχανο, που πολύ εύκολα θα νερουλιάσουν την αγαπημένη σας σως. Και μιλώντας για λαχανικά, μπορεί να έχετε συνηθίσει στο λευκό λάχανο αλλά δοκιμάστε φύλλα κόκκινου ή πράσινου λάχανου για λίγη ποικιλία. Θα εκπλαγείτε από το χρώμα και τη γεύση τους.
Ποτέ μη μαγειρεύετε με ένα κρασί που δεν θα πίνατε! Μπορείτε να αντικαταστήσετε μια κουταλιά σούπας από φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου με ένα κουταλάκι του γλυκού ξερό, αν και το φρέσκο είναι πάντα καλύτερο. Δοκιμάστε ένα σπρέι ελαιόλαδου για να καλύψετε τον πάτο του τηγανιού όπου θα σωτάρετε.
Οποιεσδήποτε μαύρες ελιές που έχουν τοποθετηθεί σε άλμη για λίγο καιρό, μπορούν να αντικαταστήσουν τις ελιές "Καλαμών", αλλά αν δεν έχετε αφαιρέσει το κουκούτσι τους όταν τις μαγειρέψετε, φροντίστε να προειδοποιήσετε τους καλεσμένους σας για να μη σπάζουν κάποιο δόντι τους.

ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Χυλοπίτες βεργάδι
κατσίκι κοκινιστό
ΛΑΔΕΡΑ
Ψαρονέφρι γεμιστό
Σπανάκια μαυρομάτικα
Μοσχάρι σοφρίτο
Μελιτζάνες φούρνου
Κεφτεδάκια    
 Γίγαντες φούρνου             
ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Μανιτάρια κρασάτα
Τυρόπιτα
ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Βακαλουδια
Σκορδαλιά
Μαριδάκι
Φάβα
Κοτσομούρα
Τυροκαφτερή
Καλαμάρι   
Τζατζίκι