Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ

Καλημέρα, μια υπέροχη ημέρα ξεκινάει με την λιακάδα της και το χαμόγελο του ήλιου. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ζωντάνια και εσείς και μην φοβάστε τα προβλήματα πάντα θα υπάρχουν και για όλους. Και οι συμβουλές συνεχίζονται.
1. Πώς θα πετύχει η σάλτσα για το ψητό;
«Η σάλτσα για το ψητό δεν γίνεται τόσο καλή...»: Λίγο πριν ολοκληρώσετε την παρασκευή της, προσθέστε μια κουταλιά απαλή μουστάρδα - θα της προσδώσει πιο βελούδινη υφή και καλύτερη γεύση.
2. Πώς να κόψεις το κοτόπουλο σε λωρίδες;
«Δεν μπορώ να κόψω το κοτόπουλο σε λωρίδες...»: Βάλτε το κοτόπουλο στην κατάψυξη για 30' και κόψτε το μετά - δεν θα γλιστρά και θα κόβεται εύκολα σε πολύ λεπτές λωρίδες.
3. Ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να ζεστάνεις το φαγητό;
«Όταν ξαναζεσταίνω μαγειρεμένο φαγητό, ξεραίνεται...». Ζεστάνετε το ήδη μαγειρεμένο φαγητό σε χαμηλή έως μέτρια θερμοκρασία. Θα ζεσταθεί ομοιόμορφα και χωρις να ξεραθεί..
4. Πώς θα καραμελώσουν σωστά τα κρεμμύδια;
«Τα κρεμμύδια δεν καραμελώνουν...». Την ώρα που τα καραμελώνετε προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα.
5. Πώς θα τεμαχίσεις ομοιόμορφα τα μανιτάρια;
«Τα μανιτάρια δεν κόβονται ομοιόμορφα...»: Χρησιμοποιήστε τον κόφτη για τα βραστά αβγά- τα μανιτάρια θα τεμαχιστούν γρήγορα σε μικρά, ομοιόμορφα κομμάτια!
6. Πώς θα βράσεις το σπανάκι για να μη βγάλει υγρά;
«Το σπανάκι όταν μαγειρεύεται βγάζει πολλά υγρά...»: Προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα λίγη τριμμένη φρυγανιά - η φρυγανιά θα απορροφήσει όλα τα περιττά υγρά.
7. Πώς μπορεί ν' απαλύνει η γέυση της καυτερής μουστάρδας;
«Η μουστάρδα είναι πολύ καυτερή...»: Προσθέστε 1 κουταλάκι μαγιονέζα για κάθε 2 κουταλιές μουστάρδας και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
8. Πώς γίνονται μαλακά τα σνίτσελ;
«Τα σνίτσελ γίνονται σκληρά...». Τηγανίστε τα σνίτσελ σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένα.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε το σημερινό μενού.