Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/03/2014


Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε με θετική ενέργεια όσο γίνεται. Νηστεία και διατροφή. Η νηστεία της Σαρακοστής έχει ξεκινήσει… και αυτόματα όσοι αποφασίσαμε να την τηρήσουμε θα αποκλείσουμε από την διατροφή μας μεγάλες ομάδες τροφών, κυρίως ζωικής προέλευσης.Τι σημαίνει αυτό για τον οργανισμό μας; Κατά την νηστεία αυξάνεται η πρόσληψη ενέργειας που προέρχεται από υδατάνθρακες και μειώνεται αυτή που προέρχεται από λίπη και πρωτεΐνες. Η μείωση του λίπους και ειδικά του κορεσμένου (που προέρχεται από τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα κρέατα), πραγματικά μας αποτοξινώνει συμβάλλοντας στην βελτίωση της υγείας μας.
Πως μπορούμε να αυξήσουμε την πρόσληψη πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας;
Πρωτεΐνες: Tα τρόφιμα ζωικής προέλευσης περιέχουν πρωτεΐνες με υψηλή βιολογική αξία. Oι φυτικές πρωτεΐνες, αν και δεν είναι πλήρεις, όταν συνδυαστούν σωστά δίνουν τελικά πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Για παράδειγμα οι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε είναι οι εξής: Όσπρια με δημητριακά (οπως π.χ φακές με ρύζι η ρεβίθια με ρύζι, αρακάς με ρύζι).
Το φακόρυζο είναι μια νόστιμη και ταυτόχρονα πολύ καλή επιλογή γεύματος κατά την διάρκεια της νηστείας, πολύ εύκολα τις μερίδες από την φακή που δεν καταναλώσατε το μεσημέρι μπορείτε να τις κάνετε φακόρυζο προσθετοντας απλά στη φακή ρύζι. Αφήνεται να βράσει μέχρι να τελειώσει ο ζωμός.
Όσπρια με ψωμί ολικής (Φασόλια και ψωμί σταρένιο).
Όσπρια και καλαμπόκι (π.χ. ρεβίθια με καλαμπόκι).
Φιστίκια και ηλιόσποροι.
Ψωμί με φυστικοβούτυρο.