Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/02/2014

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε να περασουμε όλοι ένα υπέροχο τιήμερο. με τρέλα και κέφι πολύ να κάνει η πόλη μας ένα υπέροχο καρναβάλι. Ας μιλήσουμε λίγο για νηστίσιμα. Ταραμοσαλάτα, λαγάνα, φασολάδα, θαλασσινά και χαλβάς , αποτελούν τα βασικότερα εδέσματα του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας. Τα συγκεκριμένα νηστίσιμα εδέσματα κρύβουν αρκετές διατροφικές παγίδες τόσο για την υγεία μας όσο και για την σιλουέτα μας. Το μυστικό της σωστής διατροφής είναι το μέτρο, η ποικιλία και η κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες στις σωστές αναλογίες. 
 Η ταραμοσαλάτα είναι ένα κρεμώδες, αλμυρό επάλειμμα το οποίο καταναλώνεται κυρίως στην Ελλάδα την Καθαρά Δευτέρα, είναι ιδιαίτερα εύγεστη, και το κύριο συστατικό της είναι ο ταραμάς. Ο ταραμάς, δηλαδή τα αβγά του μπακαλιάρου ή του κυπρίνου, αναμειγνύεται με ελαιόλαδο, ξερό ψωμί και λεμόνι .Στο εμπόριο διατίθενται δυο είδη: ο λευκός ο οποίος είναι ποιοτικά ανώτερος και αυτός με το βαθύ ρόδινο χρώμα που είναι προϊόν πρόσθετων τεχνητών χρωστικών ουσιών. Η ταραμοσαλάτα αποτελεί μια τροφή με υψηλή θερμιδική αξία, για αυτό θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.
Ο μακεδονικός χαλβάς παρασκευάζεται από το ταχίνι, που με τη σειρά του φτιάχνεται από πολτοποιημένο σουσάμι. Το ταχίνι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, το οποίο συντελεί στην καλή υγεία των οστών, πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος, πλούσιο σε σίδηρο ,συμβάλλοντας στην πρόληψη της αναιμίας, ενώ αποτελεί πηγή «καλών» μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, που συμβάλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Το χταπόδι είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα, σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, βιταμίνη Β12 και κάλιο. 

Τα καλαμαράκια είναι πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β. 

Οι γαρίδες είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο. 
Οι σουπιές είναι πλούσιες σε πλούσιο σε αμινοξέα και ψευδάργυρο βιταμίνες του συμπλέγματος 
Οι ελιές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά ,περιέχουν κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και μαγνήσιο, σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α και καροτενοειδών και σε μικρές ποσότητες βιταμίνες Β1, Β6 και Β12. Δρουν ευεργετικά στην καρδιά και στα αγγεία, καθώς αυξάνουν την «καλή» χοληστερίνη. 


  Χαμόγελο και καλή διάθεση είναι δωρεάν