Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/01/2014

Καλημέρα καλή δύναμη. Χαμόγελο και αισιοδοξία να έχετε. Μια καλή ημέρα για την αγορά της Καλαμάτας σήμερα μπορεί να είχε βροχή αλλά βρήκαμε πολύ καλά προιόντα για την κουζίνα μας. Πολύ καλή μαναβική,ψάρια και κρεατικά. Μάθημα τώρα πάμε για γλωσάρι κουζίνας. 
  • Καβούρδισμα Το τηγάνισμα μιας τροφής, όπως το κρέας για παράδειγμα, με τη χρήση λαδιού σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά, αλλά και το ψήσιμο ενός ξηρού καρπού.
  • Καγιανάς Παραδοσιακό πιάτο της Μάνης που φτιάχνεται με αβγά χτυπημένα, ντομάτα και παστό χοιρινό.
  • Καλιφορνέζικη κουζίνα Ο όρος δεν αναφέρεται στις πρώτες ύλες της περιοχής, αλλά στο ιστορικό σταυροδρόμι της fusion κουζίνας, ιδίως σε σχέση με την Απω Ανατολή και τη nouvelle cuisine της Γαλλίας, προς τα τέλη της δεκαετίας του '70. Βάση της τα φρέσκα εποχικά συστατικά και η χρήση πρώτων υλών με μικρή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
  • Καλιφορνέζικο ρολ (California roll) Τη δεκαετία του '60, η Καλιφόρνια έγινε το σημείο εισόδου των «εξειδικευμένων» μεταναστών από την Ιαπωνία. Μαζί τους ήρθαν και αρκετοί σούσι σεφ, οι οποίοι συνειδητοποίησαν ότι οι ντόπιοι προτιμούσαν να τρώνε σούσι χωρίς λιπαρή γεύση, γι' αυτό άρχισαν να αντικαθιστούν τον λιπαρό τόνο με το ντόπιο αβοκάντο. Ταυτόχρονα, είδαν ότι το ρύζι ήταν αγαπητό στους ντόπιους και σιγά σιγά αντικατέστησαν το εξωτερικό του παραδοσιακού μάκι ρολ με ρύζι αντί για φύκι. Ετσι, γεννήθηκε το καλιφορνέζικο ρολ, χάρη στο οποίο το σούσι απέκτησε πρόσβαση στη Δύση.
  • Κάμπερλαντ σος (Cumberland sauce) Σάλτσα που συνοδεύει κυνήγι, από τις αγαπημένες των Βρετανών. Είναι μείγμα μαρμελάδας βατόμουρου με πορτ, ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι, και μουστάρδα. Δεν χρειάζεται μαγείρεμα και σερβίρεται κρύα.
  • Καπαμάς Αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια με ντομάτα και μπαχαρικά που σιγομαγειρεύεται. Η λέξη, που έχει τούρκικη ρίζα, προσδιορίζει τον τρόπο μαγειρέματος του φαγητού το οποίο είναι σκεπασμένο με το καπάκι της κατσαρόλας.
Στου Κώστα
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Κρεατόσουπα                       7.50€

Μπιφτέκι φούρνου          7.50€
ΛΑΔΕΡΑ
Κατσίκι γάστρα                  9.00€
Σπανακια μαυρομάτικα            5.00
Κεφτεδάκια                          7.00€
Κουνουπίδι καπαμα             6.00€                      
Ψαρονέφρι γεμιστό              9.00€
Γίγαντες φούρνου                5.00€            
 Φιλέτο κοτόπουλο              7.50€
Μανιτάρια με ρύζι αγριο     5.00€
 Σμυρνέικα σουτζουκάκια    8.00€

                      ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ

Τυροκροκετες                      5.00€

ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Καλαμάρι φρέσκο                35.00€
Σκορδαλιά                            3.00€
 Βακαλάοι                             35.00€   
Φάβα                                     3.00€
Μπακαλιάρος                            9.00                
Τυροκαφτερή                        3.00€
 Κοτσομουράκι                    35.00    

Γόνος θράψαλλο                    8.00€
  Γαρίδα ψητή                      10.00€                            
ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΡΥΖΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ


                                   Χαμόγελο και καλή διάθεση είναι δωρεάν