Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 10/12/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο αγάπη και καλή διάθεση να έχετε για το υπόλοιπο της ημέρας. Μια ημέρα που ξεκινάει με χαμόγελο του ηλίου και καταλήγει το απογευμα να δείχνει τα δόντια της από το κρύο. Γι'άυτό λέμε αγάπη σε κρατάει πάντα ζεστό.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ η τροφή που καταναλώνουμε συνάρτηση πόσων παραγόντων είναι; Σίγουρα η διάθεσή μας και η όρεξη αποτελούν τους κύριους άξονες που μας ωθούν στο φαγητό. Παράλληλα όμως με αυτούς, πλήθος άλλων παραμέτρων, εξωτερικών ερεθισμάτων κυρίως, επηρεάζουν την πρόσληψη τροφής.
Έχει σημασία άραγε αν το φαγητό που τρώμε είναι κρύο ή ζεστό στην ποσότητα που θα καταναλώσουμε; 'Η αν πιούμε ένα ποτήρι κρύο ή ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του γεύματος, θα επηρεάσει και πόσο το γεύμα μας;
Πρόσφατη μελέτη (Appetite 2003) έδειξε ότι η θερμοκρασία του φαγητού αποτελεί ένα κρυμμένο μυστικό, την αξία του οποίου στη ρύθμιση της πρόσληψης τροφής δεν έχουμε αξιολογήσει ανάλογα.
Γνωρίζουμε ότι άλλα προϊόντα έχουμε μάθει να τα απολαμβάνουμε κρύα, όπως το παγωτό και άλλα ζεστά, όπως τις τηγανιτές πατάτες. Υπάρχουν και άλλες τροφές που τρώγονται είτε κρύες είτε ζεστές προσφέροντας σχεδόν την ίδια απόλαυση, όπως η μαγιονέζα, που τρώγεται είτε πάνω από μία κρύα σαλάτα ως dressing, είτε πάνω από καυτές τηγανιτές πατάτες.
Επίσης, πιείτε ένα ποτήρι κρύο νερό και δοκιμάστε μία καυτερή πράσινη πιπεριά, μπορεί και να μην την νιώσετε, αντίθετα δοκιμάστε την ίδια καυτερή πιπεριά μετά από λίγο ζεστό τσάι, θα νιώσετε σαν ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.