Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και αισιοδοξία να έχετε, κοιτάμε πάντα μπροστά και το κεφάλι ψηλά.
Ποιά είναι τα διάφορα μέρη του μοσχαρίσιου κρέατος και για ποια φαγητά χρησιμοποιείται το κάθε κομμάτι; Τα διάφορα κομμάτια του μοσχαρίσιου κρέατος | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1. | Λαιμός Αποτελεί την οστέινη βάση του τραχήλου που περιλαμβάνει τους αυχενικούς σπόνδυλους. Η μπριζόλα λαιμού περιέχει αρκετό λίπος, γι' αυτό είναι αρκετά τρυφερή. Ψηνέται όμορφα στα κάρβουνα, στο φούρνο ή στο τηγάνι, ενώ μπορούμε να ενυσχίσουμε τη γεύση μαρινάροντάς την. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2. | Μπριζόλα Το τμήμα της ράχης μεταξύ 6ου και 11ου θωρακικού σπόνδυλου. Γνωστές και ως μπριζόλες με κόκκαλο χρησιμοποιούνται για ψητά της ώρας και σε ψητά φούρνου. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3. | Φιλέτο Το εσωτερικό μέρος της σπονδυλικής στήλης και της οσφυϊκής χώρας. Θεωρείται από τα καλύτερα κομμάτια και δεν θέλει πολύ ψήσιμο (κάποιοι το τρώνε και "ροζ") ούτε μαρινάρισμα γιατί είναι τρυφερό από μόνο του. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4. | Κιλότο Το τμήμα της λεκάνης χωρίς οστά. Φτωχό σε συνδετικό ιστό, είναι κατάλληλο για ψητά σχάρας ή για κοκκινιστά κατσαρόλας. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
5. | Σπάλα Το πρόσθιο άκρο με τα αντίστοιχα οστά και μύες, που διαχωρίζεται από την τομή μεταξύ σπάλας και στήθους. Στο κομμάτι αυτό ανήκει το χονδρό και λεπτό κομμάτι της σπάλας, το κότσι, το ψευτοφιλέτο και το ποντίκι. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Χαμόγελο και
καλή διάθεση είναι δωρεάν
|