Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/09/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Πάμε για καινούργιο καλοκαίρι η ζέστη θα συνεχιστεί γι'αυτό μην βγάζετε ακόμη χειμωνιάτικα και χαλιά, κρατήστε υψηλό ηθικό και δυνατό χαμόγελο. Συμβουλές οικονομίας στην κουζίνα μας σήμερα.
1. Τρώγε σοφά. Βάσισε τη διατροφή σου σε οικονομικές και θρεπτικές τροφές, όπως τα δημητριακά, τα όσπρια, το ρύζι, τα λαχανικά και τους καρπούς. Έχε το κρέας, το ψάρι, τα πουλερικά και τα γαλακτοκομικά ως συνοδευτικό στο γεύμα σου και απέφευγε τη μεγάλη κατανάλωση τους. Στη μακαρονάδα, το ρύζι, τις πατάτες και το ψωμί πρόσθεσε μικρή ποσότητα ζωικής τροφής αντί να κάνεις το αντίθετο. Ακολούθησε τη σοφή πρακτική πολλών λαών και θα τρέφεσαι και πιο οικονομικά, και πιο υγιεινά αλλά και πιο οικολογικά.
2. Τρώγε υγιεινά. Τροφές όπως τα εποχικά λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια, τα δημητριακά, το ακατέργαστο ρύζι και τα ζυμαρικά ολικής είναι και θρεπτικά και υγιεινά. Τρώγοντας υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα, θα συμβάλλεις στο να γίνει πιο υγιής και ο οικονομικός σου προϋπολογισμός εξοικονομώντας χρήματα από ιατρούς, φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής.
3. Τρώγε αληθινά. Τα αληθινά φαγητά, στη φυσική τους μορφή είναι πιο φθηνά από τα αντίστοιχα επεξεργασμένα και πακεταρισμένα. Όταν μαγειρεύεις έχει τον απόλυτο έλεγχο. Αν φτιάξεις σάλτσα από καλοκαιρινές ντομάτες, ψήσεις κοτόπουλο αντί για κοτομπουκιές, πλάσεις κουλουράκια ή πλύνεις και κόψεις μόνος σαλάτα θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα και θα τραφείς πιο υγιεινά.
4. Τρώγε λιγότερο. Οι περισσότεροι τρώμε περισσότερο από όσο πραγματικά χρειαζόμαστε κάτι που ισοδυναμεί με σημαντική σπατάλη. Όταν τρώμε παραπάνω βάζουμε κιλά και ξοδεύουμε άσκοπα χρήματά που θα μπορούσαμε να επενδύσουμε σε καλύτερη ποιότητα.
5. Δες μπροστά. Να έχεις πάντα μια ιδέα για τα γεύματα της μέρας σου. Ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ. Γράφε τι σκοπεύεις να φας την επόμενη ημέρα. Αν σε δυσκολεύει αυτό, πρέπει να πειθαρχήσεις και να δημιουργήσεις έστω μια γενική ιδέα στο μυαλό. Αν όμως θέλεις πραγματικά να δεις αποτελέσματα χρειάζεται να το κάνεις γραπτά.6. Φτιάξε πρόγραμμα εβδομάδας. Η οργάνωση των γευμάτων σου μπορεί να γίνει και εβδομαδιαία. Εδώ δε χρειάζεται και απόλυτη ακρίβεια αφού κάθε μέρα θα ετοιμάζεις το πρόγραμμα της επομένης. Σε εβδομαδιαία βάση όμως θα δημιουργείς μια γενική εικόνα για το πώς θα κυλήσει η διατροφή σου. Θα σκεφτείς πότε θα φας κρέας, πότε ψάρι, πότε όσπρια. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσεις ισορροπία και παράλληλη ευελιξία. Αν μια μέρα ξέρεις ότι θα βγεις για φαγητό, θα την αφήσεις για κρέας, αν μία άλλη πας στη μαμά για φαγητό, θα της ζητήσεις όσπριο ή λαδερό.



Για το σημερινό μενού δεν θα αναρτήσουμε κατάλογο, αλλά να ξέρετε ότι υπάρχουν λαδερά - κρεατικά - ψάρια και πολλά σπεσιαλιτέ.