Καλημέρα και καλή δύναμη. Έλα και τον φάγαμε και το Ιούλιο και ετοιμαζόμαστε για τον τελευταιο μήνα του καλοκαιριού. Ζεστός μας ξεκίνησε θερμός που λένε να δούμε πως θα τα πάμε στη συνέχεια. Διάφορες συμβουλές γύρω από την κουζίνα μας.
Κάηκε κατά το μαγείρεμα ο πάτος της κατσαρόλας σας; Μην ανησυχείτε. Αδειάστε την, βάλτε μέσα αρκετό χοντρό αλάτι, προσθέστε ένα ποτήρι νερό και αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά. Όταν κρυώσει πλύντε κανονικά. Εναλλακτικά μπορείτε να την καθαρίσετε, βράζοντας στην ίδια κατσαρόλα ένα κομμένο κρεμμύδι. Ή αλλιώς ξίδι ή σόδα.
Κάηκε κατά το μαγείρεμα ο πάτος της κατσαρόλας σας; Μην ανησυχείτε. Αδειάστε την, βάλτε μέσα αρκετό χοντρό αλάτι, προσθέστε ένα ποτήρι νερό και αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά. Όταν κρυώσει πλύντε κανονικά. Εναλλακτικά μπορείτε να την καθαρίσετε, βράζοντας στην ίδια κατσαρόλα ένα κομμένο κρεμμύδι. Ή αλλιώς ξίδι ή σόδα.
Στο κέικ είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς ηλιέλαιο αντι για βούτυρο. Αυτό κάνει το κέικ αφράτο σαν σφουγγάρι και φουσκώνει πάντα ότι και να βάλεις μέσα!!
Πριν μαγειρέψουμε το κουνέλι το μαρινάρουμε με ξύδι, κρεμμύδι, σκόρδο, φύλο δάφνης, πορτοκαλόφλουδα ξερή, μπαχάρι και πιπέρι ακοπάνιστο και ένα κομμάτι ξύλο κανέλλα. Το αφήνουμε δύο περίπου ώρες στο ψυγείο πριν το μαγειρέψουμε...
Τα λαδωμενα ταπερ τα καθαριζουμε με καυτο νερο και πρασινο σαπουνι, αφου εχουμε παρει τα πολλα λαδια με χαρτι κουζινας. Στο τελος λιγο ξυδι.
Για να παραμείνουν πράσινα τα λαχανικά σας, όταν τα βράσετε στραγγίξετε τα κατευθείαν και βάλτε τα σε κρύο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν ένα ζωντανό πράσινο χρώμα.
Λαχανικα χωρις μαμουνια: Πριν πλυνετε τα λαχανικα αφηστε τα στο νερο και προσθεστε μια χουφτα αλατι. Θα αναγκασει τα εντομα να βγουν στην επιφανεια. Πετυχαινει παντα.
Για να βγει απο το λευκό μας πουκάμισο ή απ'οποιοδήποτε ρούχο μας έχει πέσει η λύση είναι ζεστό γάλα (όπως και με το μελάνι)
Ο λεκές σε ύφασμα από αίμα βγαίνει με κρύο νερό και τρίψιμο με μπόλικο αλάτι!
Βρέξτε ένα πανάκι με νερό όπου έχετε διαλύσει μια ασπιρίνη. Καλύψτε το λεκέ μ΄αυτό το πανί και αφήστε το για λίγο. Στη συνέχεια στεγνώστε προσεκτικά το χαλί και θα είναι όπως πριν.
Πριν μαγειρέψουμε το κουνέλι το μαρινάρουμε με ξύδι, κρεμμύδι, σκόρδο, φύλο δάφνης, πορτοκαλόφλουδα ξερή, μπαχάρι και πιπέρι ακοπάνιστο και ένα κομμάτι ξύλο κανέλλα. Το αφήνουμε δύο περίπου ώρες στο ψυγείο πριν το μαγειρέψουμε...
Τα λαδωμενα ταπερ τα καθαριζουμε με καυτο νερο και πρασινο σαπουνι, αφου εχουμε παρει τα πολλα λαδια με χαρτι κουζινας. Στο τελος λιγο ξυδι.
Για να παραμείνουν πράσινα τα λαχανικά σας, όταν τα βράσετε στραγγίξετε τα κατευθείαν και βάλτε τα σε κρύο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν ένα ζωντανό πράσινο χρώμα.
Λαχανικα χωρις μαμουνια: Πριν πλυνετε τα λαχανικα αφηστε τα στο νερο και προσθεστε μια χουφτα αλατι. Θα αναγκασει τα εντομα να βγουν στην επιφανεια. Πετυχαινει παντα.
Για να βγει απο το λευκό μας πουκάμισο ή απ'οποιοδήποτε ρούχο μας έχει πέσει η λύση είναι ζεστό γάλα (όπως και με το μελάνι)
Ο λεκές σε ύφασμα από αίμα βγαίνει με κρύο νερό και τρίψιμο με μπόλικο αλάτι!
Βρέξτε ένα πανάκι με νερό όπου έχετε διαλύσει μια ασπιρίνη. Καλύψτε το λεκέ μ΄αυτό το πανί και αφήστε το για λίγο. Στη συνέχεια στεγνώστε προσεκτικά το χαλί και θα είναι όπως πριν.
“Στου Κώστα”
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
|
|
ΣΠΕΣΙΑΛ
|
ΚΡΕΑΣ
|
Καγιανάς
παστό
|
Σοφρίτο
|
ΛΑΔΕΡΑ
|
Kατσίκι
κόκκινο
|
Μουσακάς
λαχανικών
|
Κεφτεδάκια
|
Γεμιστά
|
Σμυρνέικα σουτζουκάκια
|
Μελιτζάνες
φαντασία
|
ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
|
Μανιτάρια
ρύζι άγριο
|
Τυρόπιτα
|
|
|
ΨΑΡΙΑ
|
ΑΛΛΑ
ΚΟΛΠΑ
|
Γόνος
θραψαλάκι
|
Σκορδαλιά
|
Μαριδάκι
|
Φάβα
|
Σαρδέλα
|
Τυροκαφτερή
|
Γαύρος
|
Τζατζίκι
|