Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/07/2013


Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και μπόλικα νερά για να διώξουμε τον μίνι καύσωνα που έρχεται. Για να δούμε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί.
Εκτός από το νερό στην ενυδάτωση συμβάλλουν και άλλα ροφήματα όπως ο καφές και το τσάι, τα οποία όμως θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο καθώς η υψηλή πρόσληψη καφείνης μέσω των ποτών αυτών μπορεί να οδηγήσει στο ακριβώς αντίστροφο αποτέλεσμα, δηλαδή στην αφυδάτωση. Αποφύγετε το αλκοόλ καθώς συνδέεται με αφυδάτωση.
-Το νερό όμως δεν το συναντούμε μόνο σε όσα προαναφέραμε αλλά και σε πολλά τρόφιμα, μέσα από τα οποία μπορούμε να καλύψουμε και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό. Τέτοια τρόφιμα είναι κυρίως τα φρούτα και τα λαχανικά και πιο συγκεκριμένα: φράουλες, πεπόνι, μαρούλι, σπανάκι, μπρόκολο, χυμός φρούτων, μήλα, σταφύλια, πορτοκάλια, καρότα. Το γάλα και το γιαούρτι επίσης αποτελούνται κατά μεγάλο ποσοστό από νερό.
-Προτιμήστε τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά καθώς το λίπος της τροφής δεν συμβάλλει καθόλου στην ενυδάτωση.
-Μην παραλείπετε το αλάτι από το φαγητό σας (χρησιμοποιείστε το με μέτρο βέβαια/ προτιμήστε ακατέργαστο αλάτι), καθώς συμβάλλει στην αναπλήρωση του νατρίου που χάνεται μέσω του ιδρώτα και στην εξοικονόμηση υγρών γενικότερα.