Καλημέρα και καλή δύναμη. Μικρές συμβουλές μαγειρέματος
• Αν τα ψάρια σας δεν είναι λιπαρά και θέλετε να τα ψήσετε στο grill, χωρίς να στεγνώσουν, πρέπει να τα αλλείφετε συνεχώς με ελαιόλαδο.
• Όσα λιγότερα γυρίσματα κάνουμε στο ψάρι που μαγειρεύουμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε στο ψήσιμο.
• Ο έλεγχος για το αν είναι έτοιμο ένα ψάρι γίνεται στην κοιλιά και στη σπονδυλική στήλη.
• Δεν αλατίζουμε το ψάρι από την προηγούμενη μέρα, γιατί στεγνώνει.
Παρακάτω ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την μαγειρική με λαχανικά:
· Κόψτε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια. Έτσι εκτίθενται στον αέρα και καταστρέφονται λιγότερες βιταμίνες.
· Πλύνετέ τα καλά ακριβώς πριν το μαγείρεμα, χωρίς να τα αφήσετε στο νερό.
· Καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, επιτυγχάνοντας την μείωση του χρόνου μαγειρέματος.
· Καταναλώστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες ωμών λαχανικών σε σαλάτες.
· Χρησιμοποιήστε αντί για νερό, ζωμούς από σούπες.
· Αποφύγετε το ψήσιμο και μαγειρέψτε τα μέχρι να γίνουν τραγανά.
“Στου Κώστα”
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
|
|
ΣΠΕΣΙΑΛ
|
ΚΡΕΑΣ
|
Καγιανάς
παστό
|
Ψαρονέφρι
γεμιστό
|
ΛΑΔΕΡΑ
|
Kατσίκι
κοκκινιστό
|
Κορφάδες
|
Κεφτεδάκια
|
Γεμιστά
|
Σμυρνέικα σουτζουκάκια
|
Μπάμιες
|
ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
|
Μανιτάρια
ρύζι άγριο
|
Τυρόπιτα
|
ΨΑΡΙΑ
|
ΑΛΛΑ
ΚΟΛΠΑ
|
Γαύρος
|
Σκορδαλιά
|
Βακαλάοι
|
Φάβα
|
Σαρδέλα
|
Τυροκαφτερή
|
Μπαρμπούνια
|
Τζατζίκι
|