Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 23/07/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη.  Μικρές συμβουλές μαγειρέματος
• Αν τα ψάρια σας δεν είναι λιπαρά και θέλετε να τα ψήσετε στο grill, χωρίς να στεγνώσουν, πρέπει να τα αλλείφετε συνεχώς με ελαιόλαδο.
• Όσα λιγότερα γυρίσματα κάνουμε στο ψάρι που μαγειρεύουμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε στο ψήσιμο.
• Ο έλεγχος για το αν είναι έτοιμο ένα ψάρι γίνεται στην κοιλιά και στη σπονδυλική στήλη.
• Δεν αλατίζουμε το ψάρι από την προηγούμενη μέρα, γιατί στεγνώνει.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την μαγειρική με λαχανικά:

· Κόψτε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια. Έτσι εκτίθενται στον αέρα και καταστρέφονται λιγότερες βιταμίνες.
· Πλύνετέ τα καλά ακριβώς πριν το μαγείρεμα, χωρίς να τα αφήσετε στο νερό.
· Καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, επιτυγχάνοντας την μείωση του χρόνου μαγειρέματος.
· Καταναλώστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες ωμών λαχανικών σε σαλάτες.
· Χρησιμοποιήστε αντί για νερό, ζωμούς από σούπες.
· Αποφύγετε το ψήσιμο και μαγειρέψτε τα μέχρι να γίνουν τραγανά.


Στου Κώστα
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Καγιανάς παστό
Ψαρονέφρι γεμιστό
ΛΑΔΕΡΑ
Kατσίκι κοκκινιστό
Κορφάδες
Κεφτεδάκια
Γεμιστά
 Σμυρνέικα σουτζουκάκια
Μπάμιες 
                      ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Μανιτάρια ρύζι άγριο
Τυρόπιτα


ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Γαύρος
Σκορδαλιά
Βακαλάοι
Φάβα
Σαρδέλα
Τυροκαφτερή
Μπαρμπούνια
Τζατζίκι