Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/07/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και αισιοδοξία να έχετε σαν όπλα στην καθημερινοτητας.
Συμβουλή
Το μοσχάρι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα κρέατα στην καθημερινή μας διατροφή,
και αποτελεί πλούσια πηγή σιδήρου. Αποτελείται από πολλά μέρη που το καθένα ψήνεται με διαφορετικό τρόπο. Τα κυριότερα είναι τα εξής :
Σπαλομπριζόλες: Ψήνεται στη σχάρα, στο τηγάνι και στο φούρνο.
Σβέρκος: Μαγειρεύεται στο φούρνο, στην κατσαρόλα και κατάλληλο για βραστό.
Σπάλα: Κομμάτι με λίγα γενικά λιπαρά. Κατάλληλο για φούρνο, βραστό και κατσαρόλα.
Συμβουλή
Μπριζόλες: Με ή χωρίς κόκκαλο. Κατάλληλο για σχάρα, τηγάνι και φούρνο.
Κόντρα: Κατάλληλο για σχάρα, τηγάνι και φούρνο. σχάρα, τηγάνι και φούρνο.
Φιλέτο: κρέας άπαχο και πιο ακριβό. Κατάλληλο για φούρνο, τηγάνι και σχάρα.
Λάπα: Το μέρος του μοσχαριού που συνήθως γίνεται κιμάς.
Νουά: Μαγειρεύετε πάντα σε κατσαρόλα. Αποτελεί το πίσω μέρος του μηρού.
Συμβουλή
Το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσετε να είναι παγωμένο. Για πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και μερικές σταγόνες ταμπάσκο
Συμβουλή
Το κρέας πρέπει να μην είναι παγωμένο, να το ψήσετε στα γρήγορα και να το γυρίσετε μόνο μία φορά στο μέσο του ψησίματος.
Για ελαφρά ψημένο 2-3' κάθε πλευρά, για μέτριο ψήσιμο 3-5' από κάθε πλευρά
και για καλοψημένο το ψήνετε 3-5' περισσότερο.
Όμως το καλοψημένο στέικ γίνεται σκληρό! Αφήνετε το στέικ σε ζεστό πιάτο για 4-5' πριν το σερβίρετε. Οι ίνες του θα χαλαρώσουν και το κρέας θα είναι πιο τρυφερό
Συμβουλή
Καθώς το αλάτι στεγνώνει και «ψήνει» το κρέας, όταν είναι κομμένο έτσι ώστε να προορίζεται για τη σχάρα ή την πλάκα, αλατίζοντάς το από πριν το «εξαναγκάζουμε» να βγάλει το αίμα του και συνεπώς να στεγνώσει γρηγορότερα. Γι’ αυτό όταν γυρίσουμε το κρέας για να ψηθεί από την άλλη πλευρά, αλατίζουμε αυτή που ήδη ψήσαμε.
Συμβουλή
Το πιπέρι που τρίβουμε φρέσκο με το μύλο είναι εκείνη η παραπάνω νότα που θα τονίσει την αρχέγονη γεύση του κόκκινου κρέατος.
Συμβουλή για Φλαμπέ
Ρίχνετε το ποτό σε μια κουτάλα μεταλλική που την έχετε ζεστάνει προηγουμένως και το ανάβετε εκεί μέσα. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηγάνι όπου θα βάλετε το φαγητό ή το γλυκό και το αλκοολούχο. Κατόπιν γέρνετε το τηγάνι ελαφρά και ανάβετε.
Συμβουλή για Φλαμπέ
Μη σβήνετε εσείς τη φλόγα, αλλά αφήστε την να σβήσει μόνη της για να καεί όλη η ποσότητα του οινοπνευματώδους. Πάντως έχετε καλού κακού ένα σκέπασμα για να καλύψετε την φωτιά, αν κάτι δεν πάει καλά.


Στου Κώστα
ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Μοσχάρι ψητό κατσαρόλας
Κατσίκι στη γάστρα
ΛΑΔΕΡΑ
Φιλέτο κοτόπουλο μαρινάδα
Κορφάδες
Κεφτεδάκια
Γεμιστά
 Σμυρνέικα σουτζουκάκια
Μπάμιες 
                      ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Μανιτάρια ρύζι άγριο
Τυρόπιτα


ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Γαύρος
Σκορδαλιά
Αθερίνα
Φάβα
Σαρδέλα
Τυροκαφτερή
Ξιφίας
Τζατζίκι