Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/07/2013


Καλημέρα καλή δύναμη. Χαμόγελο και αισιοδοξία να έχετε όλη την ημέρα, και φυσικά να το μεταφέρετε. Πιστεύετε ότι το φαγητό μπορεί να σας φτιάξει το κέφι; Σωστό. Νομίζετε ότι δεν υπάρχει καλύτερο «αντικαταθλιπτικό» από το junk food; Λάθος. Δείτε 10 τροφές που όχι μόνο είναι υγιεινές, αλλά χάρη στην περιεκτικότητά τους σε «χαρούμενες» θρεπτικές ουσίες, χαλαρώνουν, ανεβάζουν φυσικά τη διάθεση και βοηθούν τον οργανισμό να ανταπεξέλθει με ενέργεια στις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Σέσκουλα

Αυτό το άγνωστο σχετικά λαχανικό περιέχει πολύ μαγνήσιο. Το μαγνήσιο παίζει βασικό ρόλο στις βιοχημικές αντιδράσεις που αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας. Έρευνα του 2009 στην επιστημονική επιθεώρηση Australian and New Zealand Journal of Psychiatry διαπίστωσε ότι τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου συνδέονται με υψηλότερο ποσοστό κατάθλιψης.

Μπλε πατάτες

Πρόκειται για πατάτες εισαγωγής (από τη Γαλλία ή το Περού) και καθώς δεν είναι ευρέως διαδεδομένες , θα τις βρείτε μόνο σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, είναι πλούσιες σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως οι ανθοκυανίνες, οι οποίες προστατεύουν τους νευρώνες και μειώνουν τις εγκεφαλικές φλεγμονές που σχετίζονται με την κατάθλιψη, ενώ ενισχύουν τη βραχυπρόθεσμη μνήμη. Η φλούδα περιέχει ιώδιο που κάνει καλό στον θυρεοειδή αδένα.

Μύδια
Τα μύδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12, σελήνιο, ιώδιο, πρωτεΐνη και ψευδάργυρο, ενώ παράλληλα έχουν λίγες θερμίδες και λιπαρά. Όπως προαναφέρθηκε, το ιώδιο βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ο οποίος ρυθμίζει τη διάθεση και το βάρος. Την ίδια προστατευτική ιδιότητα για τον θυρεοειδή έχουν το σελήνιο και ο ψευδάργυρος, ενώ η Β12 ενισχύει και προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της οξύνοιας σε βάθος χρόνου.

                                                              ΜΠΛΕ ΠΑΤΑΤΑ ΓΑΛΙΑΣ