Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να φροντίζετε να έχετε για τον εαυτό σας.
10 συμβουλές για το τέλειο ψήσιμο κρέατος
- Καθαρίστε και προ-θερμάνετε την σχάρα σας σε υψηλή θερμοκρασία.
- Αλείψτε την μπριζόλα με ελαιόλαδο , πριν τη βάλετε στη σχάρα. Αυτό βοηθά στο ψήσιμο και την αποτρέπει να κολλήσει.
- Καρυκεύστε το φαγητό και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες πριν το ψήσιμο. Το μαρινάρισμα θα προστατεύσει το κρέας και θα επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα.
- Κάψτε σε δυνατή φωτιά απ'εξω τις μπριζόλες κατά το ψήσιμο στη σχάρα. Αυτό βοηθά το κρέας να διατηρήσει τη γεύση και τους ζουμεράδα του.
- Χρησιμοποιήστε λαβίδες ή μια σπάτουλα για να γυρνάτε το κρέας σας στη σχάρα. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τρυπάτε το κρέας και χάνει την ζουμεράδα του.
- Κλείνετε το καπάκι της σχάρας όσο πιο συχνά μπορείτε κατά την διάρκεια του ψησίματος. Αυτό βοηθάει να μην φουντώνουν οι φλόγες.
- Κρατάτε ένα μπουκάλι με νερό ή ένα μπουκάλι άρτυμα λεμονιού κοντά σας. Θα το χρειαστείτε σε περίπτωση που φουντώσουν οι φλόγες.
- Χρησιμοποιήστε την 60/40 μέθοδο ψησίματος στη σχάρα, ψήνοντας για το 60% του χρόνου την πρώτη πλευρά και στη συνέχεια, ψήνοντας για το 40% του χρόνου απο την δεύτερη πλευρά. Αυτό θα σας δώσει ένα ομοιόμορφα ψημένο προϊόν.
- Τοποθετήστε το ψημένο κρέας σας σε μία κατσαρόλα ή σε πυρήμαχο σκέυος με καπάκι. Θα διατητηρήσετε το κρέας ζεστό μέχρι την ώρα του γεύματος.
- Αφήστε τα τρόφιμά σας να «ξεκουραστούν» για 5 λεπτά μεταξύ ψησίματος και το σερβιρίσματος. Αυτό θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν την υγρασία, μέχρι να κοπούν.