Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

TETARTH 05/06/2013


Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να φροντίζετε να έχετε για τον εαυτό σας.

10 συμβουλές για το τέλειο ψήσιμο κρέατος
  • Καθαρίστε και προ-θερμάνετε την σχάρα σας σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Αλείψτε την μπριζόλα με ελαιόλαδο , πριν τη βάλετε στη σχάρα. Αυτό βοηθά στο ψήσιμο και την αποτρέπει να κολλήσει.
  • Καρυκεύστε το φαγητό και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες πριν το ψήσιμο. Το μαρινάρισμα θα προστατεύσει το κρέας και θα επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα.
  • Κάψτε σε δυνατή φωτιά απ'εξω τις μπριζόλες κατά το ψήσιμο στη σχάρα. Αυτό βοηθά το κρέας να διατηρήσει τη γεύση και τους ζουμεράδα του.
  • Χρησιμοποιήστε λαβίδες ή μια σπάτουλα για να γυρνάτε το κρέας σας στη σχάρα. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τρυπάτε το κρέας και χάνει την ζουμεράδα του.
  • Κλείνετε το καπάκι της σχάρας όσο πιο συχνά μπορείτε κατά την διάρκεια του ψησίματος. Αυτό βοηθάει να μην φουντώνουν οι φλόγες.
  • Κρατάτε ένα μπουκάλι με νερό ή ένα μπουκάλι άρτυμα λεμονιού κοντά σας. Θα το χρειαστείτε σε περίπτωση που φουντώσουν οι φλόγες.
  • Χρησιμοποιήστε την 60/40 μέθοδο ψησίματος στη σχάρα, ψήνοντας για το 60% του χρόνου την πρώτη πλευρά και στη συνέχεια, ψήνοντας για το 40% του χρόνου απο την δεύτερη πλευρά. Αυτό θα σας δώσει ένα ομοιόμορφα ψημένο προϊόν.
  • Τοποθετήστε το ψημένο κρέας σας σε μία κατσαρόλα ή σε πυρήμαχο σκέυος με καπάκι. Θα διατητηρήσετε το κρέας ζεστό μέχρι την ώρα του γεύματος.
  • Αφήστε τα τρόφιμά σας να «ξεκουραστούν» για 5 λεπτά μεταξύ ψησίματος και το σερβιρίσματος. Αυτό θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν την υγρασία, μέχρι να κοπούν.