Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

Παρασκευή 7/6/2013


Καλημέρα και καλή δύναμη.   

Το φαγητό είναι και απόλαυση

Το φαγητό είναι απόλαυση. Η διαπίστωση αυτή μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή , είτε σε στιγμές ευδιαθεσίας, είτε σε στιγμές περισυλλογής και προβληματισμού, είτε σε στιγμές ασθένειας. Πόσες φορές δεν έχουμε στραφεί σε ένα καλό γεύμα για να αλλάξουμε διάθεση. Επίσης η διαπίστωση ότι το φαγητό καλύπτει τις βιολογικές μας ανάγκες. 

Όταν οι δύο αυτές διαπιστώσεις συνδυαστούν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι το φαγητό μπορεί να δράσει και ψυχοσωματικά. Να καλυτερέψει μια δύσκολη ημέρα, να αλλάξει τη διάθεση μας, να μας απαλύνει το πόνο.
Η σχέση του ανθρώπου με το φαγητό αρχίζει από πολύ νωρίς και είναι ισχυρά βιωματική. Πόσες συνταγές, πόσα φαγητά, πόσες μυρωδιές θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία; Φαγητά τα οποία μαγείρεψε η μητέρα μας, η γιαγιά, η γειτόνισσα αλλά ανταγωνίζονται επάξια τους καλύτερους σεφ. Το συναισθηματικό δέσιμο με τη τροφή μας ακολουθεί ισόβια και εκτός από την επιβίωση, πολλές φορές τη συμπεριφορά μας απέναντι στο φαγητό την οδηγεί η επιβράβευση, η παρηγοριά, η ασφάλεια, η οικειότητα. Το λεγόμενο comfort food, ή ελληνιστί το φαγητό της θαλπωρής ουσιαστικά μπορεί να γίνει οποιοδήποτε φαγητό μας ανοίγει τον κόσμο των αισθήσεων και μας επιβραβεύει χαρίζοντας μας «ζεστασιά».

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266