Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 30/05/2013


Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαρά χαμόγελο και ευτυχία να νοιώθετε όλη την ημέρα. Συνεχίζουμε για τα μυστικά ψήσιμο σχάρας.

Αρνίσια παϊδάκια

Τι είναι: Οι πλευρές (κοτολέτες), και τα παιδάκια μπουτιού.
Εμφάνιση: Οι κοτολέτες έχουν λεπτό, μακρύ κόκκαλο και κυκλικού σχήματος ψαχνό. Τα παιδάκια μπουτιού είναι συνήθως οβάλ, με στρογγυλό κόκκαλο στο κέντρο.
Ιδανικό πάχος για σχάρα: Οι κοτολέτες 1 – 1,5 εκατοστά, και τα παιδάκια από μπούτι 1 – 2 εκατοστά.
Ψήσιμο: Δυνατή φωτιά με τακτικά γυρίσματα.
Χρόνος: Περίπου 15’ – 25’, ανάλογα με το τύπο της ψησταριάς (κάρβουνα ή γκάζι).
Συμβουλές: Προσέχουμε πολύ τα λίπη, κυρίως στις κλειστές ψησταριές γκαζιού, διότι δημιουργούν φλόγες.
Κοτόπουλο
Προτιμάμε τα παιδάκια από ολόκληρο το κοτόπουλο, φιλέτα στήθους, και φτερούγες.
Ιδανικό πάχος για σχάρα: 1,5 εκατοστά τα φιλέτα στήθους, και 1 εκατοστό τα παιδάκια.
Ψήσιμο: Ελέγχουμε πάντα στο τέλος εάν ψήθηκε πλήρως το κάθε κομμάτι.
Χρόνος: Περίπου 15’ – 30’, ανάλογα με το τύπο της ψησταριάς (κάρβουνα ή γκάζι), και το πάχος του κάθε κομματιού.
Συμβουλές: Το κοτόπουλο χρειάζεται προσοχή και υπομονή. Ψήνεται αργά και χρειάζεται τακτικά γυρίσματα.
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΚΕΜΠΑΠ
Μείγμα για μπιφτέκια: Λάπα, καπάκι, ελιά, σπάλα.
Μείγμα
 για κεμπάπ: Αρνίσιο μπούτι, μοσχαρίσια λάπα, χοιρινή σπάλα.
Ψήσιμο: Μέτρια φωτιά για τα μπιφτέκια, δυνατή για τα κεμπάπ, με αραιά γυρίσματα. Ψήσιμο σε ραβδωτή πλάκα.
Χρόνος: Περίπου 20’, ανάλογα με το πάχος.
Συμβουλές: Λαδώνουμε ελαφρά και τα βάζουμε να ψηθούν. Εάν έχουμε πλάκα και σχάρα (συνήθως σε ψησταριά γκαζιού), τα βάζουμε στη πλάκα, και τα γυρίζουμε όταν αρχίσουν να ξεκολλάνε εύκολα. 
ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Τι επιλέγουμε: Μελιτζάνες, κολοκύθια, κρεμμύδια, ολόκληρες πιπεριές, ντομάτες, μανιτάρια πλευρώτους, καλαμπόκια.
Συμβουλές: Το μόνο που χρειάζονται τα λαχανικά πριν από το ψήσιμο είναι ένα ελαφρύ άλειμμα με λάδι. Λίγο πριν αποσύρουμε το κρέας από τη σχάρα, ρίχνουμε λεμόνι που νοστιμίζει και παράλληλα μας προστατεύει από τους επικίνδυνους πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες που εκλύονται με τη καύση του κάρβουνου.