Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/05/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Να έχετε υγεία χαμόγελο και καλή διάθεση. Μερικές συμβουλές για μαγειρική.
Για μαλακά σνίτσελ:
Τηγανίστε τα σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένα!
Για να μην καεί το λάδι όταν τηγανίζετε, μην αφήνετε το τηγάνι στη φωτιά ποτέ χωρίς να έχει μέσα κάτι. Αρκεί να βάλετε μια φέτα ψωμί.
Για να αφαιρέσετε πιο εύκολα την πέτσα(την καφέ φλουδίτσα) από την καρυδόψιχα, αφήστε την μία ώρα μέσα σε χλιαρό γάλα ή σε νερό με λίγο αλάτι
Για εύκολο ξεφλούδισμα της βραστής πατάτας, μόλις βράσει, περάστε την σε κρύο νερό.
Μετά από το τρίψιμο μαλακού τυριού, ο τρίφτης καθαρίζεται δύσκολα. Βάλτε τον για 10 λεπτά στο ψυγείο και μετά σε ζεστό νερό.
Εάν σας περίσσεψαν κρόκοι αβγών από την παρασκευή ενός γλυκού, μπορείτε να τους διατηρήσετε στο ψυγείο για δυο μέρες, εάν τους βάλετε σε μπώλ με κρύο νερό, που να τους σκεπάζει.
Εαν δεν μπορείτε να βγάλετε με τίποτα το φελό από τη σαμπάνια, βρέξτε το μπουκάλι με ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Η θερμοκρασία διαστέλλει το γυαλί κι έτσι θα βγει ευκολότερα ο φελός.
Μη βάζετε τη σαμπάνια στο ψυγείο, γιατί αλλοιώνεται το άρωμά της. Αρκεί να την βάλετε σε μπώλ με παγάκια για λίγο χρόνο
Τα άγουρα αβοκάντο ωριμάζουν γρήγορα, αν τα βάλετε σε ζεστό χώρο κλεισμένα σε χάρτινη σακούλα
Αν από την υγρασία το πακέτο της ζάχαρης έγινε ένα κομμάτι, βάλτε το για 1-2 λεπτά στο φούρνο.
Πώς θα βγάλουμε τα μαμούνια από τα λαχανικά μας;
Τα αφήνουμε σε μπώλ με νερό, αλλά πριν έχουμε ρίξει μέσα μια χούφτα αλάτι. Αυτό θα αναγκάσει τα έντομα να βγούν στην επιφάνεια.
Για να κάνετε πιο ελαφριά μια σάλτσα με κρεμμύδια, προσθέστε ένα κομμάτι μήλο τριμμένο.
Πάλι αυτός ο ενοχλητικός πονοκέφαλος;
Ανακουφιστείτε με μιά κουταλιά μέλι διαλυμένο σε λίγο χυμό λεμονιού με λίγο νερό και πιείτε το αργά.
Νοστιμότερα σνίτσελ!
Προσθέστε δυό κουταλιές τριμμένο τυρί στην τριμμένη φρυγανιά που τα πανάρετε!
Για πιο αφράτη ομελέτα προσθέστε στα χτυπημένα αβγά 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.


Στου Κώστα
ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Παστίτσιο
Κατσίκι στο φούρνο
ΛΑΔΕΡΑ
Φιλέτο κοτόπουλο
Κολοκυθοκορφάδες
Κεφτεδάκια
Γεμιστά
 Σμυρνέικα σουτζουκάκια
Μελιτζάνες φούρνου          
                      ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Μανιτάρια κρασάτα
Τυρόπιτα


ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Μυρσίνα
Σκορδαλιά
Βακαλάοι
Φάβα
Κοτσομούρα
Τυροκαφτερή
Σαρδέλα
Τζατζίκι

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266