Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/05/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση για όλη την εβδομάδα να έχετε. 
Βράσιμο αυγού
Το βραστό αυγό είναι ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα πράγματα που μπορείς να φτιάξεις. Όμως, όσο απλή υπόθεση κι αν είναι, έχει κι αυτό τα μυστικά του.
Πόσο πρέπει να βράσει;
Οι παλιοί τρώγανε το αυγό και ωμό, αλλά αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για την αγνή προέλευση του καλά θα κάνεις να το βράσεις και με το παραπάνω. Προτείνω βράσιμο τουλάχιστον πέντε λεπτά, που είναι αρκετό για να σφίξει καλά το ασπράδι ενώ ο κρόκος μένει λίγο μαλακός στο κέντρο - αν και πάλι δεν είναι μελάτο. Από κει και πέρα αν το θέλεις σφιχτό άφησέ το λίγο ακόμα. Στα έξι λεπτά ας πούμε έχει σφίξει και ο κρόκος ενώ μετά τα επτά λεπτά έχει γίνει καλά σφιχτό.
Πώς θα γίνει να μη μου σπάσει;
Αυτό είναι λίγο δύσκολο. Καταρχήν εξαρτάται από το ίδιο το αυγό. Μερικά αυγά έχουν λεπτό τσόφλι και σπάνε πιο εύκολα. Για να το προστατέψεις, ένα πρώτο βήμα είναι να βάλεις το αυγό αφού έχεις πρώτα βάλει νερό στο μπρίκι. Έτσι δε θα χτυπάει δυνατά στα τοιχώματα μέχρι να το γεμίσεις με νερό.
Μετά, καλό είναι να μην είναι πολύ στριμωγμένο. Αν βάλεις δυο αυγά σε ένα μπρίκι που χωράνε ίσα-ίσα τότε θα σπάσουν σίγουρα. Μια άλλη λύση είναι να βάλεις το νερό να βράσει πρώτα και μετά να σβήσεις το μάτι και να ρίξεις το αυγό μέσα. Έτσι το νερό δε θα κοχλάζει με αποτέλεσμα να μη χτυπιέται, αλλά πρέπει να το σκεπάσεις για να μην κρυώσει γρήγορα και να το αφήσεις παραπάνω - γύρω στο δεκάλεπτο.
Τέλος μπορείς να αφήσεις το αυγό λίγα λεπτά εκτός ψυγείου πριν το βράσεις για να ζεσταθεί λίγο και να μην αλλάξει απότομα θερμοκρασία, και να το βάλεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ίσα-ίσα να βράζει το νερό, αφήνοντας μέσα ένα μεταλλικό κουτάλι.
Πως θα καταλάβω αν είναι βρασμένο;
Βρίσκεις ένα αυγό στο ψυγείο αλλά δεν είσαι σίγουρος αν είναι βρασμένο ή όχι. Πώς θα το καταλάβεις?
Βάζεις το αυγό πλαγιαστά στο τραπέζι κρατώντας το με δυο δάκτυλα (αντίχειρα και δείκτη). Το γυρίζεις σα να ήταν σβούρα και το αφήνεις να περιστραφεί μόνο του. Καθώς περιστρέφεται το σταματάς στιγμιαία και το ξαναφήνεις. Αν αρχίσει ξανά να περιστρέφεται από μόνο του τότε είναι άβραστο. Αν μείνει σταματημένο τότε είναι βρασμένο.

Στου Κώστα
ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Παστίτσιο
Κατσίκι στο φούρνο
ΛΑΔΕΡΑ
Φιλέτο κοτόπουλο
Γεμιστά
Κεφτεδάκια
Κολοκυθοκορφάδες
 Σμυρνέικα σουτζουκάκια
Μελιτζάνες φούρνου          
                      ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Μανιτάρια κρασάτα
Τυρόπιτα


ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Αγριομούσμουλο
Σκορδαλιά
Γαύρος
Φάβα
Κοτσομούρα
Τυροκαφτερή
Σαρδέλλα
Τζατζίκι


Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266