Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

Τετάρτη 08/05/2013


Καλημέρα και καλή δύναμη.  Λίγα λόγια για την τέχνη του φαγητού.

Οι λάτρεις του φαγητού υποστηρίζουν ότι ένα καλά μαγειρεμένο πιάτο, που συνδυάζει ποιότητα και φαντασία, προσφέρει αμέτρητη ικανοποίηση...στον ουρανίσκο μας!
Τί γίνεται όμως όταν το φαγητό μπαίνει στην υπηρεσία του κινηματογράφου, μετατρέποντας απλές σκηνές σε πραγματικά καυτές και ζουμερές;

91⁄2 Εβδομάδες (1986) 
Και ποιος μπορεί να ξεχάσει το πονηρό παιχνίδι με τα φρούτα ανάμεσα στην Kim Bassinger και τον Mickey Rourke καθώς και τον αισθησιακό χορό της πρωταγωνίστριας μπροστά στο ψυγείο;

Όταν ο Χάρρυ γνώρισε τη Σάλλυ (1989)
Η ταινία περιγράφει πως δύο ανθρώποι αρνούνται να παραδεχτούν την έλξη που νιώθουν ο ένας για τον άλλον, φοβούμενοι πως έτσι η φιλία τους θα καταστραφεί. Το φιλμ γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία κι η σκηνή στο συμπαθητικό συνοικιακό εστιατόριο, όπου η Σάλλυ (Meg Ryan) αποκαλύπτει στον Χάρρυ μικρά γυναικεία τεχνάσματα γύρω από την τέχνη του έρωτα κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού γεύματος, είναι η πλέον χαρακτηριστική της ταινίας.   

American Pie (1999)
Μια νεανική κωμωδία γύρω απο τις σεξουαλικές ανησυχίες και περιπέτειες μιας παρέας κολλεγιόπαιδων στην οποία η μηλόπιτα, εκτός από λαχταριστό επιδόρπιο, αποτελεί την αιτία για να έρθουν στην επιφάνεια ακατάσχετες επιθυμίες αποτυπωμένες με πολλές δόσεις χιούμορ.

Γυναίκα από πάνω (2000)
Η Penelope Cruz υποδύεται μια Βραζιλιάνα σεφ που η δουλειά της είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την προσωπική της ζωή. Αγαπημένο της υλικό: οι κόκκινες καυτερές πιπεριές… 

Μαρία Αντουανέττα (2006)
Η Σοφία Κόπολα σκηνοθέτησε μια ταινία γεμάτι χρώματα με έντονο το ροκ στοιχείο γύρω από τη ζωή της Γαλλίδας αυτοκράτειρας. Η Kirsten Dunst, που υποδύεται τη βασίλισσα που νόμιζε ότι ο λαός τρώει σε καθημερινή βάση παντεσπάνι, τρώει με πάθος διάφορα λαχταριστά επιδόρπια τα οποία υποκαθιστούν την έλλειψη του ερωτικού ενδιαφέροντος απο τη μεριά του συζύγου-αυτοκράτορα. 

Επικίνδυνες Μαγειρικές (2010)
Η μαγειρική μπορεί να γίνει κι επικίνδυνη όταν στήνονται ερωτικά παιχνίδια και μάλιστα για τρεις. Ετσι τουλάχιστον μας μεταφέρουν οι ήρωες της ταινίαςΕπικίνδυνες Μαγειρικές βασισμένο στο ομόνυμο μυθιστόρημα του Ανδρέας Στάικου. Κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό, η Νανά, μια σαγηνευτική και σύγχρονη μοιραία γυναίκα, προσκαλεί τους δύο εραστές της, ταλαντούχοι μάγειρες κι οι δύο, να την αποπλανήσουν και τέλος να της κλεψουν την καρδιά, με μοναδικό τους όπλο το μαγειρικό τους ταλέντο.  Ο Γιώργος Χωραφάς κι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ενσαρκώνουν τους δύο εκ διαμέτρου αντίθετους σεφ που σαγηνεύονται από την Κάτια Ζυγούλη και θέτουν στο παιχνίδι της διεκδίκησής της την μαγειρική τους δυνότητα, αποδεικνύοντας πως ένα καλό και σωστά μαγειρεμένο πιάτο μπορεί να γίνει το απόλυτο όπλο αποπλάνησης. 
Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266