Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 25/04/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και θετική διάθεση να έχετε πάντα μαζί σας. 

Λάδι ωμό στο τέλος
Ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος να μαγειρέψουμε τα φαγητά μας είναι να προσθέσουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος. Με αυτόν τον τρόπο αφενός δεν αλλοιώνονται τα πολύτιμα συστατικά του ελαιόλαδου. Η γεύση του φαγητού θα γίνει πιο ελαφριά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι νόστιμο. 
Ελαφρύ μαγείρεμα λαχανικά
Τα φρέσκα λαχανικά χάνουν σημαντική ποσότητα από τα θρεπτικά τους συστατικά όταν μαγειρεύονται βαριά και σε υψηλές θερμοκρασίες. Το μυστικό είναι να μην τα υπερμαγειρεύουμε και να τα αφήνουμε όσο το δυνατόν πιο ζωντανά, ώστε να διατηρούν, χρώμα, άρωμα και γεύση. 
Φρέσκα ζωντανά μυρωδικά
Ο μαϊντανός και ο άνηθος είναι καλύτερα να προστίθεται στο τέλος της συνταγή, αφότου βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά. Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί αναλλοίωτα το άρωμά του αλλά και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, όπως οι βιταμίνες, τα ένζυμα και η χλωροφύλλη. 
Τσιγάρισμα με νερό
Το τσιγάρισμα των τροφίμων είναι μια πολύ επιβλαβής διαδικασία! Τσιγαρίζω το φαγητό σημαίνει το ρίχνω σε λάδι σχεδόν καμμένο και το καίω και αυτό. Καλύτερα όπως είπαμε και στην αρχή να προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τέλος. Αν όμως η συνταγή επιβάλλει το τσιγάρισμα δοκιμάστε να τσιγαρίσετε με νερό! Και όμως γίνεται! Και θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματα!
Έξτρα λαχανικά στις συνταγές
Σε κάθε συνταγή μπορείς να προσθέσεις μερικά έξτρα λαχαικά. Ότι και αν φτιάξεις μπορείς να το συνδυάσεις με κάποια σαλάτα ή με γαρνιτούρα λαχανικών. Στην πίτσα βάλε πιπεριές, στη σάλτσα ζυμαρικών μανιτάρια, στη σούπα καρότα, στο σάντουιτς μαρούλι και ντομάτα. Η πρακτική είναι απλή. Από εδώ και στο εξής σε κάθε συνταγή που φτιάχνεις να προσθέτεις ένα έξτρα λαχανικό! 
Χρησιμοποίησε Μυρωδικά και μπαχαρικά
Ένα από τα μυστικά μου όπλα της υγιεινή Μαγειρικής είναι τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, που μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμα και το πιο απλό φαγητό σε γευστική βόμβα! Τα αποξηραμένα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μπορούν να σας φανούν χρήσιμα και στην προσπάθειά σας να μειώσετε τις ποσότητες ζάχαρης και αλατιού που καταναλώνετε καθημερινά.


Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266