Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/04/2013

Καλημέρα καλή δύναμη και καλή εβδομάδα να έχουμε.

Εάν κάνετε τα πρώτα σας βήματα στη μαγειρική, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που μπορείτε να μάθετε και τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά στη καθημερινότητα σας, και στον τρόπο που μαγειρεύετε. Ας δούμε παρακάτω μερικά βασικά μαγειρικά κόλπα για εύκολα πιάτα, και πως να τα πετύχετε.
Σωστή μακαρονάδα (al dente)
Πολλές φορές, τα μακαρόνια που θα προσπαθήσετε να βράσετε πρόκειται να κολλάνε ή να λιώνουν. Το κοινό λάθος που γίνεται εδώ είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Βράζετε τα μακαρόνια περισσότερο απ' ότι χρειάζεται (όσο γράφει το πακέτο), σε ελάχιστο νερό, και τέλος τα αφήνετε στο σουρωτήρι, όπου και θα κολλήσουν. Τα μακαρόνια σας πρέπει να μπουν σε αρκετό αλατισμένο νερό, το οποίο ήδη βράζει. Βράστε τα για όσα λεπτά γράφουν οι οδηγίες στο πακέτο, σουρώστε τα, και προσθέστε τη σάλτσα σας αμέσως. Αν δεν έχετε σάλτσα, προσθέστε λίγο λάδι η βούτυρο.
Το πιο εύκολο ρύζι
Το συγκεκριμένο ρύζι ταιριάζει με κάρυ, και όχι μόνο. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και περιμένετε να πάρει βράση. Προσθέστε αλάτι και ρίξτε το ρύζι σας (προτιμήστε μπασμάτι). Ανακατέψτε και βράστε για 10 λεπτά, σουρώστε και αφήστε στο σουρωτήρι πάνω από την κατσαρόλα σας, τοποθετείστε μια πετσέτα κουζίνας και κλείστε το καπάκι. Αφήστε για 5 λεπτά ακόμη, και το ρύζι σας είναι έτοιμο!
Σάλτσα ντομάτας
Νομίζω πως η σάλτσα ντομάτας, πρέπει να είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο! Προσθέστε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα, μαζί με λίγο σκόρδο. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα ρίξτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες (βρίσκετε έτοιμες σ' όλα τα καταστήματα). Αφήστε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, και αλατοπιπερώστε. Η σάλτσα σας είναι έτοιμη, για να χρησιμοποιηθεί με το ρύζι ή τα μακαρόνια σας. Με αυτή τη βάση, μπορείτε να προσθέστε ότι άλλα υλικά θέλετε στη σάλτσα σας, και να της δώσετε ακόμα περισσότερη γεύση με βασιλικό.
Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266