Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και διάθεση για ζωή πρέπει να έχετε έντονα κάθε ημέρα, μην μένετε μέσα έξοδο και ας είναι μόνο για μια πεζοπορία, φτιάξτε κάθε ημέρα την ψυχολογία σας. Και μερικά μυστικά για σήμερα.
Τι χρώμα να έχει το χταπόδι
Φρέσκο ή φρεσκοκατεψυγμένο και καλοδιατηρημένο είναι το χταπόδι που έχει χρώμα άσπρο-γκριζωπό. Αν κοκκινίζει, σημαίνει πως είναι κάποιων ημερών ή έχει ταλαιπωρηθεί από απανωτές καταψύξεις και αποψύξεις.Πώς χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια
Τα αυγά διαχωρίζονται πιο εύκολα όταν είναι φρέσκα, γιατί τότε ο κρόκος έχει πιο βαριά και σφιχτή δομή και παραμένει ενιαίος. Αντίθετα, όταν τα αυγά είναι πολλών ημερών, η σύσταση του κρόκου είναι πιο χαλαρή με αποτέλεσμα να ενώνεται με το ασπράδι. Για την αποφυγή τέτοιων ατυχημάτων, καλό είναι να σπάμε τα αυγά ένα-ένα σε χωριστά μπολ και μόνο εφόσον έχουν διαχωριστεί σωστά να τα ρίχνουμε στο μπολ όπου θα τα χτυπήσουμε όλα μαζί.Πώς καθαρίζουμε τα σπαράγγια;
Κόβουμε και πετάμε 2 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών. Στη συνέχεια, «ξεφλουδίζουμε» τα 4-5 εκ. της βάσης του στέλεχους που απομένει με το ειδικό εργαλείο (peeler) που χρησιμοποιούμε για το ξεφλούδισμα των καρότων ή των πατατών, για να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες. Κατά το καθάρισμα, φροντίζουμε να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές.Ποτέ κρύο νερό σε καυτά σκεύη
Όταν τελειώσουμε με το μαγείρεμα ή το τηγάνισμα και θέλουμε να βάλουμε για πλύσιμο το σκεύος που χρησιμοποιήσαμε, δεν το καταβρέχουμε ποτέ με κρύο νερό όσο είναι καυτό, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σκευρώσει. Είτε το αφήνουμε να κρυώσει εκτός φωτιάς και μετά το βάζουμε για πλύσιμο ή το καταβρέχουμε με ζεστό νερό.
Πώς πλένουμε τα σαλατικά;
Για να απομακρύνουμε τυχόν χώματα από σαλατικά, χόρτα και μυρωδικά, γεμίζουμε μια μεγάλη λεκάνη με νερό βρύσης, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας ξίδι και τα βυθίζουμε μέσα στο νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 5-10 λεπτά, οπότε τα χώματα θα κατακάτσουν στον πυθμένα της λεκάνης. Τα ξεπλένουμε καλά και, αν έχουν μείνει χώματα, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το νερό να είναι καθαρό και διαυγές.
